Cocks valmis EHF Cupin otteluun

Cocksin joukkue matkaa parasta aikaa kohti Bocholtia, Belgiaa. Lauantaina EHF Cupin toisella karsintakierroksella vastaan tulee Achilles Bocholt Suomen aikaa kello 21.15.

Cocksilla on allaan kaksi tiukkaa matsia SM-liigassa. Sunnuntainen ottelu viime vuoden finaalivastustaja BK-46:ta vastaan päättyi Cocksille 34-28, ja keskiviikkoisessa vierasottelussa GrIFK taipui lukemin 21-30. Molempiin otteluihin vastustaja tuli selvästi motivoituneena haastamaan hallitsevaa Suomen mestaria. Näin Cocks sai taistella voitosta, mikä toi tärkeää harjoitusta huomista EHF-peliä ajatellen.

Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas kertoo joukkueen olevan valmiina, vaikka kokoonpanosta puuttuu sairastumisen ja loukkaantumisten vuoksi Roni Syrjälä, Andre Udd, Robin Sjöman sekä todennäköisesti myös Yury Lukyanchuk.

– Peli sunnuntaina oli laadukasta, vaikka suoritukset vielä hieman aaltoilivat. Tilastot olivat hyvät, paransimme maalintekoprosenttia ja vähensimme teknisiä virheitä, Savukynas kertoo.

– Kokonaisuudessaan syyskuu ei mennyt kovinkaan hyvin, ja peleissä se näkyi virheinä ja harhaheittoina hyvistä maalintekopaikoista. Nyt tilanne on saatu korjattua.

– Erityisen tyytyväinen olen siitä, että joukkue on osoittanut kehitystä juuri silloin kun sitä on tarvittu. Se on tärkeää, ja kertoo joukkueen olevan taistelumielialalla liikkeellä ja pelaajien sitoutuneen tavoitteisiin. Nyt tehdään enää hienosäätöä.

– Achilles Bocholt ei tule olemaan helppo vastus. He ovat toisena Bene-liigassa tällä hetkellä, ja ovat olleet sen kärjessä edellisinäkin vuosina. Varaudumme kovaan taisteluun voitosta.

Haastattelussa: Davor Basaric

Yksi Cocksin uusista vahvistuksista tällä kaudella, 26-vuotias viivapelaaja Davor Basaric saapui Suomeen ja Cocksiin heinäkuun alussa.
Serbialaisella miehellä on käsipallouraa takanaan 16 vuotta.
– Aloitin pikkuveljeni kanssa kotikaupungissani Nišissa, kun olin kymmenenvuotias, Basaric muistelee.
– Ensimmäisen sopimukseni tein 17-vuotiaana kotikaupunkini joukkueen RK Zeleznicarin kanssa. Voitimme tuon joukkueen kanssa Serbian Cupin.

Vuonna 2010 hänet nimettiin Serbian parhaaksi junioriviivapelaajaksi. Käsipallouran ohella Basaric on opiskellut rakennusalaa, ja valmistunut viisi vuotta sitten. Käsipallo on kuitenkin ollut aina se ykkönen.

Ennen Suomeen tuloaan Basaric pelasi puolitoista vuotta Espanjassa täysammattilaisena.
– Treenasimme viisi tuntia päivässä, ja muukin aika meni täysin käsipallon ehdoilla, Basaric kertoo.
– Olin joukkueemme ainoa ulkomaalainen, ja saapuessani minulle annettiin kaksi kuukautta aikaa opetella Espanjan kieli. Muutoin palkka olisi puolittunut, Basaric naurahtaa.

Kieli tuli opittua, mikä kertoo paljon miehen motivaatiosta. Samalla motivaatiolla hän on tullut Suomeen, vaikka päivätyö ja puoliammattilaisuus käsipallossa sekä Suomen ilmasto vaativat tottumista.
– Joukkue on aivan loistava, kaikki ovat positiivisia ja hyviä jätkiä, auttavat joka asiassa, Basaric kehuu.

Lauantainen vastus Achilles Bocholt on Basaricille entuudestaan tuttu.
– Pelasimme serbialaisen joukkueemme kanssa Achillesta vastaan, ja voitimme. Ja niin tehdään lauantainakin, Basaric kuittaa.

©SMy