Cocks kohtaa norjalaisen Elverumin tänään illalla

Cocksin taival Mestareiden liigassa jatkuu sunnuntai-iltana vierasottelulla norjalaista Elverum Handballia vastaan. Elverum on kahdessa edellisessä kotiottelussaan esittänyt erittäin vahvoja otteita, joten helppoa iltapuhdetta ei Cocksille varmasti ole luvassa. Kaiken lisäksi Cocks joutuu lähtemään otteluun hieman siipirikkoisena, kun sekä Yury Lukyanchuk että Andre Udd ovat loukkaantuneina sivussa. Lukyanchuk loukkaantui edellisessä Mestareiden liigan ottelussa ja Udd Suomen maajoukkueen harjoituksissa.

Norjalainen Elverum pelaa Mestareiden liigan lohkovaiheessa neljättä perättäistä kertaa, ja jano päästä vihdoin seuraavalle tasolle on kova. Oslon kupeesta tulevalla joukkueella on maassaan samanlainen voittoputki kuin on Cocksilla Suomessa: se on voittanut kaudesta 2011/2012 lähtien seitsemän perättäistä Norjan mestaruutta. 
– Jonkun mielestä on se on mahdotonta, mutta kyllä tavoitteenamme on joka vuosi parantaa suoritustamme Eurooppa-peleissä. Viime kaudella saaliiksi jäi kymmenen pistettä, ja jos siitä vielä parannetaan niin ollaan lähellä jatkoa, päävalmentaja Mikael Appelgren totesi ennen kauden alkua.

Joukkueen kokoonpano on muuttunut viime kaudesta rajusti. Seitsemän lähti, kuusi tuli tilalle. Suurimmat menetykset koettiin molemmilla laidoilla, kun kokenut vasen laita Andre Lindboe ja erittäin lahjakas, nuori oikea laita Kevin Gulliksen lähtivät. Lindboe yksin teki edellisillä kausilla 159 maalia Eurooppa-peleissä ja hänen saappaansa ovat isot täytettäviksi. Uusi tulokas, 25-vuotias Alexander Oerjevik Westby on valmis haasteeseen. Westby siirtyi kahden vuoden sopimuksella Pohjois-Norjasta,  Bodø HK:sta.
– Uskon, että olemme vahvempia tänä vuonna, mutta voi kestää hiukan aikaa saada joukkue toimimaan yhdessä haluamallani tavalla, Appelgren jatkaa.

Norjan liigassa Elverum on tällä hetkellä kolmannella sijalla kolmella voitolla, yhdellä tasapelillä ja yhdellä tappiolla. Mestareiden liigassa joukkueella on takanaan kaksi voittoa ja kaksi häviötä. Ensimmäiset kaksi otteluaan, vieraissa Dinamo Bucurestia (26-24) ja kotona Orlen Wisla Plockia (28-30), joukkue hävisi niukasti. Ademar Leon kaatui kotona selvemmin (30-25) ja vieraissa Wacker Thun niukasti (29-30).

Viides kierros Cocksin D-lohkossa saadaan tänään päätökseen, kun Cocks kohtaa Elverumin ja Dinamo Bucuresti Orlen Wisla Plockin. Ennen otteluja D-lohkon tilanne on seuraava:

1. Abanca Ademar Leon 7
2. Orlen Wisla Plock 6
3. Dinamo Bucuresti 6
4. Elverum 4
5. Riihimäen Cocks 2
6. Wacker Thun 1

Elverumin ja Cocksin kohtaaminen esitetään suorana lähetyksenä klo 19:10 YLE TV2:ssa tai Yle Areenassa täällä: