Cocks itseluottamusta puhkuen EHF Cupin kotiotteluun

Cocks ei aio antaa mitään ilmaiseksi vastustajalleen EHF Cupin kolmannen karsintakierroksen kotiottelussaan lauantaina. Hämeenlinnan Elenia Areenalle saapuva puolalainen Górnik Zabrze saattaa lähteä ottelupariin ennakkosuosikkina, mutta vahvoja otteita maaottelutauon jälkeen esittäneellä Cocksilla on yksi ainut tavoite selkeänä mielessään; jatkoonpääsy ja EHF Cupin lohkovaihepaikka. Tähän tavoitteeseen päästäkseen täytyy kotiottelusta saada hyvä tulos alle ennen vaikeaa vierasottelua eteläisessä Puolassa.

EHFcup3

Vastaansa Elenia Areenalle Cocks saa vahvan ja rutinoituneen puolalaisjoukkueen. Viime kaudella Górnik Zabrze sijoittui maansa pääsarjassa viidenneksi ja putosi EHF Cupista samaisella kolmannella karsintakierroksella tulevalle mestarille Frisch Auf Göppingenille. Tällä kaudella joukkue eteni helposti jatkoon eurokentillä ja on omassa liigassaankin esiintynyt odotetunlaisesti kärkijoukkueiden takana. Kuukausi sitten tapahtunut valmentajanvaihdos kertoo kuitenkin siitä, että aivan kaikki asiat eivät joukkueessa ole olleet kunnossa.

Marraskuun alun EM-karsinnoissa Górnikin pelaajista oli tositoimissa kaksi. Cocksillekin viime kaudelta TSV St. Otmar St. Gallenin riveistä tuttu maalivahti Martin Galia taisteli Tsekin maajoukkueen mukana Islantia ja Makedoniaa vastaan ja viivapelaaja Marek Dacko kärsi kaksi yllättävää tappiota Puolan maajoukkueen riveissä. Joukkueen kantaviin voimiin kuuluvat myös muun muassa tammikuun EM-kotikisoissa Puolan maajoukkueeseen kuulunut takamies Rafal Glinski ja suurseura Kielcen riveissä Mestareiden liigaakin pelannut laituri Bartlomiej Tomczak.

 

juliste-11-2016-1