Cocks avasi kilpakautensa voitokkaasti

Kun muut SM-Liiga-joukkueet aloittavat kautensa viikonlopun aikana tutuissa kotimaan halleissa, ei huolivuorossa oleva Cockskaan varsinaisesti laakereillaan joudu lepäämään. Baltian Liiga alkoi joukkueen osalta lauantaina Latvian pääkaupungissa Riikassa, jossa Celtnieks/LSPA isännöi riihimäkeläisiä. Sunnuntaina joukkueen pelit jatkuvat virolaista Põlva Servitia vastaan.

Cocks aloitti pelin Riikassa hermoillen. LSPA:n viime kautta selvästi aktiivisempi ja nopeampi pelitapa sekoitti vierailijoiden peliä pahasti ja LSPA pääsi kontraamaan helppoja maaleja Cocksin pallonmenetysten seurauksena. Vajaan vartin kohdalla Kristo Järve siirsi Cocksin kahden maalin johtoon lukemiin 6-8, mutta LSPA tasoitti pelin jälleen nopeasti, eikä suurempaa eroa kumpaankaan suuntaan saatu ensimmäisen jakson aikana aikaan. Cocksin kokoonpanossa oli ensimmäistä kertaa mukana myös Viron pääsarjan viime kauden maalikuningas Kristo Voika, joka pääsi kentänkin puolelle jo ensimmäisen jakson aikana. Pitkä pelaamattomuus ja uudet pelikaverit ympärillä toki näkyivät miehen otteissa, mutta selväksi kävi jo se, että tulevaisuudessa häneltä voidaan odottaa paljon. Ottelun ensimmäinen jakso edettiin tasaisissa merkeissä loppuun saakka ja taukoa lähdettiin viettämään lopulta Cocksin johtaessa yhdellä maalilla lukemin 15-16.

Ottelun toisella puoliskolla Cocksin peli alkoi vihdoin aukeamaan. Parin minuutin pelin jälkeen Yevgen Umovistin tilalle maalinsuulle vaihdettu Marius Aleksejev alkoi poimimaan palloja hyppysiinsä ja Cocks pääsi entistä useammin nopeisiin vastahyökkäyksiin. Kun vielä yleinen hermoilu hyökkäyspäässä oli tauolla jätetty pukukopin puolelle, alkoi ero tulostauolla kasvamaan. Vartti ennen loppua Cocks johti viidellä maalilla lukemin 21-26. Tämän jälkeen LSPA onnistui maalinteossa enää kaksi kertaa ja Cocks pääsi kahdeksan maalia toisella jaksolla viimeistelleen Teemu Tammisen johdolla laskettelemaan reiluun 23-34 voittoon. Myös Kristo Voika pääsi avaamaan maalitilinsä Cocksin paidassa ja merkkautti lopulta kaksi maalia sarakkeeseensa.

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki oli lopulta tyytyväinen näkemäänsä:

”Kaikenkaikkiaan hermostunut suoritus pelissä, jossa lopullisen niitin iski Marius Aleksejev laittamalla ovet kiinni. Tässä vaiheessa kautta hermostuneisuus on vielä hyvä asia. Hyvä startti Baltian Liigaan, jossa jokainen vieraspiste on erittäin tärkeä.”

Cocksin maalintekijät: Teemu Tamminen 10, Antti Rogenbaum 6, Antti Valo 4, Kristo Järve 3, Robin Sjöman 2, Gheorghe Safronii 2, Kristian Jansson 2, Kristo Voika 2, Roni Syrjälä 1, Andrei Buciuman 1, Viacheslav Pylypenko 1