Seuraava otteluGrand Besançon Doubs Handball vs Cocks/17.8.2022/CSI Sélestat

Andreas Rönnberg Cocksiin

Cocks avaa kevään siirtomarkkinat melkoisella pommilla. Suomen maajoukkueen kantaviin voimiin vuosikausia kuulunut Andreas Rönnberg siirtyy ensi kaudeksi Cocksiin! Neljä viimeistä kautta norjalaista Elverumia edustanut Rönnberg palaa Suomeen kahdeksan ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Karjaan BK-46:n kasvatti on hallitseva Suomen vuoden käsipalloilija ja saavuttanut kyseisen tittelin urallaan myös vuosina 2012 ja 2006.

Cocksin puheenjohtaja Jari Viita on mielissään Rönnbergin sopimuksesta. Kansainvälisesti kokeneelta pelurilta odotetaan uutta varmuutta joukkueen pelaamiseen.

”Toivon Andreaksen tuovan lisää ammattimaisuutta tekemiseemme. Suoritustasomme on ailahdellut liikaa tämän kauden tärkeimmissä ratkaisupeleissä. Hävisimme Challenge Cupissa Metaloplastikalle ja Baltian Liigassa SKA Minskille muutaman heikon jakson vuoksi, vaikka olimme suurimmaksi osaksi hyvin peleissä mukana. Lisäksi kaipaamme lisää nopeutta ja suoritusvarmuutta erityisesti toisen aallon hyökkäyksiimme.”

Rönnbergin kausi jatkuu vielä Norjassa, mutta 30-vuotias pelimies odottaa jo innolla tulevia haasteita. Sopimus Cocksin kanssa on 2+1-vuotinen.

”Keskustelin tulevaisuudesta Cocksin ja BK:n kanssa, mutta päätin siirtyä Cocksiin, koska siellä voin jatkaa satsaamista käsipalloon. He pelaavat Baltian Liigaa ja kovia Eurocup-pelejä. Minulla ja perheelläni oli myös vähän koti-ikävää ja vanhin tyttäremme aloittaa koulun vuoden päästä, joten nyt oli hyvä hetki palata kotiin. Olen erittäin innostunut tulevasta kaudesta Cocksissa ja Suomen maajoukkueessa, joka saa hyviä maita vastaansa.”

Vaikka SM-liigan ratkaisuottelut ovat vasta edessäpäin, rakennetaan Cocksin tulevan kauden joukkuetta jo täyttä häkää. Nykyisistä pelaajista uudet jatkosopimukset on solmittu jo Yevgen Umovistin, Robin Sjömanin ja Kristian Janssonin kanssa. Lähtijälistalla on toistaiseksi ainoastaan yksi nimi. Vahvalla panoksella kaikkien Cocksin viiden Suomen Mestaruuden taustalla ollut Kristo Järve jättää Suomen kentät kauden jälkeen ja palaa kotikonnuilleen Viroon. Lisää sopimusuutisia on odotettavissa mahdollisesti jo lähiaikoina.

Andreas Rönnberg
Andreas Rönnberg

 

Syntymäaika: 27.12.1983

Pituus: 189 cm

Paino: 85 kg

Pelipaikka: Pelinrakentaja

 

 

 

Aiemmat seurat:

BK-46, Suomi

Tolimar Tres de Mayo, Teneriffa, Espanja

HBR Ludwigsburg, Saksa

SVK Salamander, Stuttgart, Saksa

Obearagon BM Forcusa, Huesca, Espanja

Elverum, Norja

Linkkejä:

Andreas Rönnberg vuoden käsipalloilija

EHF:n pelaajakortti

Elverum Håndballin tuore videohaastattelu