Akilles kaatui selkeästi

Cocks sai keskiviikkoiltana vieraita Porvoosta, kun Akilles saapui Urheilutalolle esittelemään osaamistaan. Ottelusta muodostui ennakko-odotusten mukaisesti runsasmaalinen ja epätasainen.

Ensimmäinen puoliaika alkoi todella hermostuneesti molempien joukkueiden osalta ja virheet seurasivat toisiaan. Ottelun maalinteon aloitti Akilleksen Niclas Ahlgren, kun peliä oli pelattu jo yli kolme minuuttia. Kotijoukkueen kuparisen rikkoi hetken päästä Teemu Tamminen, mutta seuraavaa maalia saatiin taas odotella useampi minuutti. Ottelu pysyi maalimäärien perusteella tasaisena aina tilanteeseen 4-4 asti, kunnes Cocks vihdoin alkoi saamaan eroa aikaan. Puoliajalle lähdettiin lopulta lukemissa 18-11. Joukkueiden parhaina maalintekijöinä kunnostautuivat Teemu Tamminen ja Sergiy Shevchenko, molemmat onnistuivat viidesti.

Toinen puoliaika jatkui odotetusti Cocksin viedessä peliä. Parin 4-0 päättyneen jakson turvin ero repesi yli kymmeneen maaliin ja loput ottelusta saatiin pelata pois ilman suurempia jännitteitä. Kamppailu maalintekijätilaston kärkipaikasta sentään jatkui ottelun loppuun saakka aktiivisena. Ennen ottelun alkua tilastoa johtanut Teemu Tamminen onnistui jälleen hieman kasvattamaan johtoaan viimeisteltyään lopulta 12 kertaa. Tilastossa toisena oleva Sergiy Shevchenko onnistui Akilleksen parhaana maalintekijänä 8 kertaa. Selkeästä lopputuloksesta huolimatta ottelu sai hienon loppuhuipentuman, kun ensimmäistä kertaa kertaa SM-liigassa kentällä esiintynyt Jami Nieminen pääsi loppusekunneilla viimeistelemään myös ensimmäisen liigamaalinsa rankkariviivalta. Loppulukemat kirjataan lopulta numeroin 40-27.

Ottelun paras maalintekijä Teemu Tamminen nappasi jälleen myös ottelun korkeimman tähtimäärän. Kahdella tähdellä palkittiin kotijoukkueen virolaissentteri Antti Rogenbaum ja yhden tähden sai vieraiden ykköstykki Shevchenko. Maininnan arvoisia suorituksia kentällä esittivät myös kauden parasta peliään esitellyt Ionut Chiparus ja hienosti maalillaan toisella jaksolla torjunut Timo Puhakka.