Eipä ollut hääppöinen kenraaliharjoitus Cocksilla viikonlopun Baltian liigan finaaleja ajatellen. Monta kertaa aiemminkin Samppalinnassa vaikeuksissa ollut kukkolauma ei saanut peliään kunnolla kulkemaan missään vaiheessa koko 60 minuuttia kestävän ottelun aikana ja seuraamuksena ÅIFK tasoitti puolivälieräsarjan voitot maalein 31-27. Cocksin tappio tarkoittaa samalla sitä, että ottelusarja venyy ainakin neljän pelin mittaiseksi ja Turkuun joudutaan matkustamaan uudelleen ensi viikon torstaina.

Kristian Jansson aloitti ottelun maalinteon ja siirsi Cocksin johtoon. Seuraavan kerran johtoasema onnistuttiin saavuttamaan 15 peliminuuttia myöhemmin. Sitä ennen ÅIFK piti johtoasemaa itsellään erityisesti hurjaan vireeseen tällä kaudella yltäneen Olev Eensalun hyökkäystehojen turvin. Myös jo tiistaina Riihimäellä pirteästi esiintynyt laituri Frans Lindholm jatkoi hyviä otteitaan ja maalasi kahdesti jo ottelun alkuminuuteilla. Cocksin hyökkäyspeli sen sijaan ei kulkenut alkuunkaan totuttuun tapaan ja kun palloa ei meinattu saada maaliin vapaistakaan paikoista, kasvoi joukkueen maalimäärä tulostaululla melkoisen verkkaista tahtia. Ensimmäisen jakson puolivälissä saavutetusta johtoasemasta Cocks onnistui vaivoin pItämään kiinni seuraavat kymmenen minuuttia. ÅIFK latoi kuitenkin sisään jakson kolme viimeistä maalia ja lähti viettämään taukoa 14-12 johdossa.

ÅIFK jatkoi toisella jaksolla siitä mihin ensimmäisen lopetti. Jakson kolme ensimmäistä maalia merkattiin turkulaisten sarakkeeseen ja vain parin minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen johto oli jo viisi maalia. Cocksillekin osui sentään ajoittain pelin aikana hyviä hetkiä ja kun seuraavat kolme maalia viimeisteltiin turkulaisten päätyyn, näytti peli viimein hieman aukeavan. Peli jatkoi kuitenkin aaltoilemistaan myös seuraavan kymmenminuuttisen, jonka aikana molemmille joukkueille osui uudelleen kolmen peräkkäisen maalin putki. Vain yhtä vaihtomiestä pelissä käyttäneen ÅIFK:n aikalisä jakson puolessa välissä tuotti tällä kertaa tiistaista poiketen tulosta ja Cocksin kahden jäähyn tahdittamana turkulaiset kasvattivat johtonsa jo kuuteen maaliin tilanteeseen 25-19, kun enää kymmenen minuuttia peliaikaa oli jäljellä. Cocks ei saanut läpi ottelun solmussa ollutta peliään aukeamaan viimeisellä kympilläkään ja hyvien onnistumisten myötä kasvaneen itseluottamuksen avulla ÅIFK piti helposti johdostaan kiinni ottelun loppuun asti. Kauden heikoimpiin esityksiin lukeutuvan pelin jälkeen Cocks sai näin lähteä kotimatkalle 31-27 tappio niskassaan. Kautta linjan oman tasonsa alittaneesta ryhmästä on vaikea onnistujia löytää, mutta puhtaimmat paperit voinee antaa Kristian Janssonille ja seitsemän maalia ja kaksi tähteä tililleen keränneelle Antti Rogenbaumille. Heikosti sujunut ottelu ei varmasti ollut Cocksin valmentaja Kaj Kekin mieleen siinäkään mielessä, että nyt avainpelaajia jouduttiin kuormittamaan läpi ottelun eikä otteluruuhkassa tärkeitä lepohetkiä voitu halutusti antaa.

Ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittiin loisto-otteitaan jatkava ja peräti 14 maalia viimeistellyt Olev Eensalu. Kaksi tähteä Rogenbaumille ja yksi tähti ÅIFK:n maajoukkuemaalivahti Ville Nordqvistille, joka muun joukkueensa tavoin paransi selvästi peliään tiistaista. Ottelusarja jatkuu tiistaina 16.4. Riihimäellä. Sitä ennen viikonloppuna Urheilutalon täyttää Baltian liigan Final4-turnaus, jossa Cocksin pelaaminen näyttää toivottavasti hieman toisenlaiselta.

Cocksin maalintekijät:
Antti Rogenbaum 7
Kristo Järve 7
Kristian Jansson 4
Teemu Tamminen 3
Siim Pinnonen 3
Gheorghe Safronii 2
Niko Leikama 1