Lohkovaiheen arvonta tänään – nämä joukkueet mukana

Tänään Suomen aikaan klo 12 arvotaan EHF Cupin lohkovaiheen ryhmät, ja kakkoskorissa on Cocksin lisäksi Espanjan Helvetia Anaitasuna, Tanskan Bjerringbro-Silkeborg ja Puolan KS Azoty-Pulawy SA.
Tulevat vastustajat arvotaan siis alla olevista koreista, ja on sanomattakin selvää, että Cocks on kovassa seurassa.

 

Ykköskori

SKA Minsk pelaa Valko-Venäjän korkeimmalla sarjatasolla. SKA putosi viime kaudella EHF Cupin kolmannella karsintakierroksella häviten niukasti nyt kolmoskorissa olevalle ranskalaiselle Saint-Raphaelille. Tällä kertaa Espanja La Rioja oli kolmannella karsintakierroksella heikompi selvästi. Cocks on kohdannut SKA Minskin Baltian liigan finaalissa kolmesti, viimeksi kaudella 2015/2016. Tuolloin Cocks oli vahvempi.

Chambery Savoie Mont Blanc Handball on kaakkoisranskalainen seura. Füchse Berlin pudotti joukkueen viime kaudella jo toisella karsintakierroksella. Ranskan Lidl Star -liigassa joukkue on yhdeksäntenä ollen heikompi kolmoskorin maanmiehiään Saint-Raphaelia.

Viime kauden voittaja eteläsaksalainen Frisch Auf Göppingen on ollut EHF Cupin lopputurnauksessa ja finaaleissa useasti. Tällä kaudella kolmannella karsintakierroksella OIF Arendal pääsi kuitenkin yllättämään joukkueen tasatuloksella 27-27. Kausi on ollut Göppingenille vaikea, ja joukkue on Saksan Bundesliigassa tällä hetkellä sijalla 12.

Füchse Berlin,
Berliinin ketut, sen sijaan johtaa tällä hetkellä Bundesliigaa. Joukkue oli viime kaudella lopputurnauksessa voittaen ranskalaisen Saint-Raphaelin, mutta häviten Göppingenille.

Kolmoskori

Kroatialainen RK Nexe on päässyt lohkovaiheeseen asti edellisen kerran kaudella 2014/2015. Joukkue pudotti toisella karsintakierroksella Cocksillekin tutun Põlva Servitin, ja kolmannella kierroksella tanskalaisen Ribe-Esjberg HH:n.
Nexe on mukana SEHA Liigassa, ja tällä hetkellä siellä kahdeksannella sijalla. SEHA Liigan kakkonen, heti Vardarin jälkeen, on Tatran Prešov, joka taistelee 2.12. paikasta neloskorissa.

Espanjalainen Fraikin BM. Granollers on kovatasoisessa Espanjan liigassa viidentenä. Granollers on ollut tasaisen vahvasti mukana EHF Cupissa 2000-luvulla. Viime vuonna matka tyssäsi tähän lohkovaiheeseen.

Saint-Raphael Var Handball eteni viime kaudella EHF Cupin lopputurnaukseen häviten siellä ottelunsa Füchse Berlinille ja SC Magdeburgille. Saint-Raphael on ollut sekä kotimaassaan Ranskassa että EHF Cupissa kärkikahinoissa mukana, mutta tämä kausi on ollut joukkueelle vaikea. Ranskan Lidl Star -liigassa joukkue on kahdeksantena.

SC Magdeburg on saksalaisista joukkueista toiseksi kovin ollen Bundesliigassa tällä hetkellä seitsemäntenä. Magdeburg pudotti kolmannella karsintakierroksella niukasti romanialaisen HC Dobrogea Sud Constantan. Viime kaudella Magdeburg oli lopputurnauksessa voittaen Saint Raphaelin, mutta häviten Göppingenille.

 

Neloskori

Slovenian RD Koper on edennyt edellisen kerran lohkovaiheeseen 2012/2013. Slovenian liigassa Koper on kakkosena heti RD Riko Ribnican jälkeen, jonka Cocks juuri pudotti EHF Cupin kolmannella karsintakierroksella.

Wacker Thun johtaa tällä hetkellä Sveitsin liigaa. Viime kaudella joukkue kuitenkin putosi EHF Cupista jo toisella karsintakierroksella häviten ZTR Zaporozhyelle. Cocks puolestaan voitti Zaporozhyen viime kauden Baltian liigan finaalissa.

Ruotsalainen Lugi HF on muutaman vuoden tauon jälkeen taas EHF Cupissa mukana. Joukkue on maansa liigassa viidentenä.

Toinen slovakialainen joukkue TATRAN Prešov on tällä hetkellä SEHA Liigan kakkonen. Presov kohtaa 2.12. islantilaisen FH Hafnarfjordurin, ja jompikumpi lunastaa paikan neloskorissa ja lohkossa.
Seuraa arvontaa livenä täältä!