Käsipallon SM-liiga jatkuu lauantaina Riihimäen Urheilutalolla, kun HIFK saapuu mittamaan Cocksin päivän kunnon. Sarjataulukon viimeiselle sijalle pudonnut helsinkiläisryhmä on kerännyt ainoastaan kaksi pistettä pelaamastaan kuudesta pelistä. Joukkueen suunta on kuitenkin selvästi nousujohteinen, sillä kyseiset kaksi pistettään se saavutti edellisestä pelistään Atlasta vastaan ja keskiviikkona se eteni Suomen Cupin välieriin pudotettuaan Akilleksen lukemin 24-38.

HIFK tuli erittäin tutuksi vastustajaksi Cocksille viime kaudella, kun SM-liigan runkosarjaotteluiden lisäksi joukkueet kohtasivat myös Suomen Cupissa ja liigan pudotuspeleissä. Lisäksi Jyväskylässä pelattu sarjaottelu keräsi tavallista enemmän huomiota käsipalloa seuraavien keskuudessa. HIFK:n suurin menetys viime kauden jälkeen oli maajoukkuemaalivahti Petter Forsströmin siirtyminen Karjaalle. Forsströmin seuraajaa etsittiin pitkään ja lopulta joukkueen maalinsuulle löytyi virolainen Aivar Paist. Toinen merkittävä lähtijä oli takamies Sten Toomla, joka siirtyi ÅIFK:n riveihin Turkuun. Toomlan korvaajaksi hankittiin moldovalainen Sergei Glinca Akilleksesta. Samalla myös viivapelaaja Stefan Mattson vaihtoi Akilleksesta helsinkiläisseuran riveihin. Riihimäellä seurataan varmasti mielenkiinnolla myös entisen Cocks-pelaajan Andrei Orellin otteita. Joukkueen maalintekijätilastoa johtaa ehkä hieman yllättäen Oskar Köhler 29 osumallaan.

Pystyykö HIFK uhkaamaan puhtaalla pelillä sarjassa jatkavan Cocksin voittoputkea? Se selviää Riihimäen Urheilutalolla lauantaina klo 16:00 alkaen!