Cocks helposti Cupin välieriin

Harvinaisen hyvän arpaonnen turvin Cocks pääsi tänä vuonna Suomen Cupissa tavoittelemaan välieräpaikkaa kohtaamatta yhtään SM-Liigajoukkuetta. Ensimmäisellä kierroksella Cocks voitti Hangossa maalein 14-32 ja sunnuntain ottelussa paikasta välierissä saapui Cocksin kanssa kilvoittelemaan toinen I-divisioonajoukkue Dicken TEAM.

TEAM aloitti ottelun maalinteon Westin riveissä SM-sarjaa aikoinaan tahkonneen Jan Sundströmin osuttua viivalta. Joukkueiden välinen tasoero oli kuitenkin alusta asti selvä ja seitsemän minuuttia myöhemmin Cocks oli siirtynyt jo 7-1 johtoon. TEAMin toinen vanha West-peluri Joel Sjölund jaksoi yrittää ja pääsi ajoittain jopa heittopaikoille, mutta ratkaisut jäivät aivan liian heppoisiksi. Vähitellen Cocksinkin maalintekointo laantui ja ensimmäisen jakson puolivälissä joukkue jopa jäi yli viideksi minuutiksi ilman maaleja. Maalinteon alettua jälleen maistua repesi erokin jo melkoiseksi ja kahdenkymmenen minuutin kohdalla Cocks johti lukemin 15-4. Loppujakso edettiin tasaisemmissa merkeissä ja ero jopa kaventui yhdellä, mutta puoliajalle lähdettiin kuitenkin reilussa kotijohdossa tilanteessa 18-8.

Cocks tuli tauolta hyvältä asenteella ja kahdessa minuutissa tehtyjen maalien määrä kasvoi kolmella. Kuuden minuutin kohdalla Ahti Rogenbaum siirsi Cocksin 24-9 johtoon ja samasta tilanteesta TEAMin Sami Niemelä sai kolmannen kaksiminuuttisen myötä häädön suihkun puolelle. Vahvan alkurynnistyksen jälkeen Cocksin maalinteko jälleen vähitellen kangistui, mutta omiinkaan ei ensimmäisen kolmentoista minuutin aikana mennyt kuin yksi pallo. Vartin jälkeen tilanne 27-10 Cocksille. Ottelun viimeisellä neljänneksellä Cocks sai jälleen paremmin hanoja auki ja lopulta jokainen kotijoukkueen kenttäpelaaja sai merkintöjä maalintekijätilastoon. Loppulukemien 39-15 myötä Cocks jatkaa Suomen Cupin välieriin, jossa vastaan viimein asettuu pääsarjajoukkue.

Suomen Cupin finaaliviikonloppu järjestetään Pirkkolassa 16.-17.11. Muut välieriin tiensä selvittäneet joukkueet ovat lauantaina Westin jatkoajan jälkeen kukistanut Dicken ja jo aiemmin paikkansa varmistaneet Atlas ja SIF. Välieräparit arvotaan myöhemmin.

Cocksin maalintekijät: Teemu Tamminen 6, Kristo Voika 5, Gheorghe Safronii 5, Ahti Rogenbaum 5, Roni Syrjälä 5, Andrei Buciuman 3, Niko Leikama 3, Antti Rogenbaum 3, Antti Valo 2, Robin Sjöman 2