Viikonlopun tiukat väännöt Baltian Liigassa ovat jo taakse jäänyttä elämää ja Cocksin on aika siirtyä jälleen kotimaisten haasteiden pariin. Kausi jatkuu keskiviikkona Riihimäen Urheilutalolla, jossa joukkue saa SM-Liiga-avauksessaan vastaansa ÅIFK:n Turusta. Jo lauantaina tappiolla HC Westiä vastaan kautensa aloittanut ÅIFK ei jää Cocksin lähiaikojen ainoaksi haastajaksi, sillä kukkolauma jatkaa pelejään jo torstai-iltana Hangossa Suomen Cupin neljännesvälierien merkeissä.

Cocks saa Liiga-avauksessaan vastaansa ennakkoon kenties koko sarjan kiinnostavimman vastustajan. Rajusti viime kaudesta muuttunut ÅIFK sysäsi pettymyksen tuottaneen ranskalaisen Thomas Hivertin syrjään päävalmentajan pallilta ja hankki tilalle ruotsalaisen Ulf Anderssonin, jolta aiempien saavutustensa nojalla odotetaan turkulaisleirissä paljon. Andersson saa Turussa vastuulleen miesten joukkueen lisäksi myös ÅIFK:n naisjoukkueen valmentamisen ja päälle vielä koko seuran junioritoiminnan johtamisen. Myös pelaajarintamalla on Turussa tapahtunut suuria muutoksia, kun kaikki viime kauden virolaisvahvistukset ovat siirtyneet muihin SM-Liigajoukkueisiin ja tilalla on pelaajia niin Espanjasta, Ranskasta, Ruotsista kuin Riihimäeltäkin. Ulkomaalaispelaajista on alkukaudesta erityisesti pitkänhuiskea espanjalainen Alvaro Arenas Leturiaga osoittanut pelimiehen merkkejä. Riihimäkeläisittäin erityistä mielenkiintoa otteluun tuo ÅIFK:n riveihin siirtyneet kolme entistä Cocks-peluria Viljami Saastamoinen ja Tammisen veljekset Olli ja Arttu.

ÅIFK:n sarja-avauksessa lauantaina HC Westiä vastaan joukkueen parhaana maalintekijänä kunnostautui espanjalainen Leturiaga kuudella maalillaan. Myös viivapelaaja Arttu Tamminen oli mainiossa vireessä ja viimeisteli hienot viisi maalia. Saastamoinenkin pääsi ottelussa maalien makuun ja toimitti pallon kahdesti Westin verkkoon. Mitalisuosikki West oli ÅIFK:lle kuitenkin toistaiseksi liian kova vastustaja ja pisteet jäivät Kauniaisiin lukemin 33-21. Tappiosta huolimatta turkulaisilta voidaan keskiviikkona odottaa selkeästi viimekautista terävämpiä otteita.

Cocks – ÅIFK keskiviikkona klo 19:00 Riihimäen Urheilutalolla