ZTR Zaporozhye ensimmäisen Riihimäki Cupin valtias

Ensimmäistä kertaa järjestetty kansainvälinen käsipalloturnaus Riihimäki Cup oteltiin menneenä viikonloppuna Riihimäen Urheilutalolla. Mukana olleet neljä joukkuetta osoittautuivat harvinaisen tasavahvoiksi ja yleisölle tarjoiltiinkin kuusi tiukkaa ja viihdyttävää käsipallo-ottelua. Jyvät kuitenkin erottuivat akanoista tälläkin kertaa ja lopulta Ukrainasta Riihimäelle saapunut ja kaikki kolme otteluaan voittanut ZTR Zaporozhye kruunattiin ensimmäisen Riihimäki Cupin mestariksi.

c01-Ievgen Kontantino-Yevgen Umovist-

ZTR Zaporozhye olikin viikonlopun tasaisin ja varmin suorittaja. Ukrainalaisjoukkue saapui Riihimäelle kapealla, mutta tasaisen laadukkaalla ryhmällä ja hallitsi jokaista otteluaan lähes alusta loppuun asti. Kolme muuta joukkuetta, isäntäjoukkue Cocks, venäläinen St. Petersburg Neva ja norjalainen ØIF Arendal joutuivat pelaamaan turnauksessa enemmän tai vähemmän siipirikkoina maajoukkuekomennusten ja loukkaantumisten rasittamina, eivätkä ne pystyneet yhtä ehjiin esityksiin kuin ukrainalaiset.

Turnausisäntä Cocks koki pahan takaiskun vielä aivan turnauksen alla, kun vasta loukkaantumisensa jälkeen pelikuntoon päässyt Viktor Kovalenko sairastui ja joutui jättämään koko viikonlopun väliin. Venäläispakin poissaollessa Nico Rönnberg, Gheorghe Safronii ja Kristian Jansson joutuivat uurastamaan turhankin suuria peliminuutteja, mikä ajoittain näkyi joukkueen otteissa. Cocks onnistui silti pelaamaan melko ehjän viikonlopun ja sijoittui yhdellä voitollaan ja kahdella tappiollaan turnauksessa kolmanneksi.

ZTR:n ja Cocksin väliin turnauksessa toiseksi kiilasi kahdella voitollaan venäläisvierailija St. Petersburg Neva. Norjalaisjoukkue ØIF Arendal joutui poistumaan jokaisen ottelunsa jälkeen kentältä tappion kärsineenä ja jäi turnausjumboksi. Kolmesta tappiosta huolimatta norjalaistenkin maaliero jäi vain viisi maalia miinukselle.

c01-Georghe Safronii

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki oli tyytyväinen turnauksen antiin.

”Kyllä näitä pelejä on aina mukava pelata, niin pelaajien kuin valmentajienkin. Ensimmäisessä ottelussa otimme hienon voiton norjalaisista. Kahdessa jälkimmäisessä aloitimme huonosti, mutta paransimme loppua kohden. Pakkikalustomme joutui vähän turhan koville, kun pelaajia oli niin paljon poissa. Kokonaisuutena kuitenkin oikein hyvä suoritus joukkueelta.”

c10-Gleb Smakhtin-Denis Isanchuk

Myös Cocksin puheenjohtaja Jari Viita piti tapahtumaa onnistuneena ja lupaili turnaukselle jatkoa ensi vuonnakin.

”Järjestimme hienon tapahtuman ja saimme nähdä todella tasaisia otteluita. Kaikki joukkueet ovat olleet tyytyväisiä järjestelyihin; meillä on kasassa kompakti paketti, jossa kaikki toiminnot ovat lähekkäin toisiaan. Ensimmäinen oma turnaus on nyt takana ja tarkoituksena on järjestää tapahtuma myös ensi vuonna. Olen oikein positiivisella mielellä kaiken kaikkiaan, yleisöä olisi tietenkin jälleen kerran saanut olla enemmänkin paikalla.”

c04-Nico Rönnberg

Perjantai

St. Petersburg Neva – ZTR Zaporozhye 26 – 29 (12-15)

ØIF Arendal – Riihimäki Cocks 28-29 (14-12)

Lauantai

ZTR Zaporozhye – Riihimäki Cocks 30-27 (17-13)

St. Petersburg Neva – ØIF Arendal 33-32 (17-16)

Sunnuntai

Riihimäki Cocks – St. Petersburg Neva 31-33 (11-16)

ØIF Arendal – ZTR Zaporozhye 24-27 (10-15)

Loppusijoitukset:

1. ZTR Zaporozhye
2. St. Petersburg Neva
3. Riihimäki Cocks
4. ØIF Arendal

Joukkueiden parhaat pelaajat: 

ZTR Zaporozhye: Oleksii Ganchev
St. Petersburg Neva: Anatolii Chezlov
Riihimäki Cocks: Nico Rönnberg
ØIF Arendal: David Andre Rui

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy