Yli 2000 lasta tutustui School Tourilla käsipalloon

School Tour on ollut vahvasti osana seuran arkipäivää jo varhaisesta syksystä alkaen, kun koulujen syyslukukauden aikana Roni Syrjälä on kiertänyt Riihimäen, sekä sen lähialueiden alakouluja esitellen Cocksin toimintaa sekä käsipallotietoisuutta.

Suomen Käsipalloliiton luotsaama ja LähiTapiolan mahdollistaman School Tour-kiertueen tavoitteena on seuran jäsenmäärän kasvattamisen lisäksi parantaa käsipallon asemaa koululiikunnassa, pitämällä lapsille käsipallon esittelytunteja. Käsipallo on joillekin liikunnanopettajille vielä varsin tuntematon laji ja School Tourin ansiosta myös opettajat saavat vinkkejä käsipalloharjoitteista ja tutustuvat lajin sääntöihin, jolloin kynnys käsipallon opettamiseen tavoitteen mukaan madaltuisi.

Tänä vuonna alakoulujen lisäksi School Tour on levinnyt myös esikouluihin ja päiväkoteihin. Tämän yksi keskeinen tarkoitus on kasvattaa Cocksin nuorimpien harrastajien, käsiseskarilaisten jäsenmäärää, jolloin varmistamme hyvän pohjan käsipallon harjoittamiselle sekä liikunnallisen elämäntavat omaksumisen jo pienestä pitäen.

Syksyn aikana Roni kiersi yhteensä 19 koulua, esiopetusta ja päiväkotia. Vierailujen aikana käsipalloa on päässyt kokeilemaan huikeat 2096 lasta. Palaute on ollut positiivista niin lasten kuin opettajienkin puolesta. Osalle lapsista esittelytunnit ovat tuttuja jo useamman vuoden ajalta, mutta edelleen päivät jaksavat innostaa lapsia ja keräävät uusia harrastajia lajin pariin.

Kevättä ajatellen on sovittu vielä muutama School Tour päivä. Lisäksi helmikuun alussa seura järjestää koulujenvälisen käsipalloturnauksen Riihimäellä, joka toivottavasti saa mahdollisimman monet lähialueen alakoulut mukaan käsiksen täyteiseen päivään. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi käsipallotuntemusta entuudestaan ja tarkoitus onkin levittää käsistietämyksen lisäksi liikunnan iloa sekä joukkuepelin suolaa, eli joukkuehenkeä.

School Tour tulee jälleen ensi syksynä. Lisää tietoja School Tourista ja helmikuun koulukäsisturnauksesta antaa seuran junioripäällikkö Viivi Kuja-Kyyny.

sähköposti: viivi.kuja-kyyny(at)cocks.fi
puhelin: 044 586 4017
 

Kuvissa Eteläisen koulun (Riihimäki) neljäsluokkalaiset oppilaat.