Vuosi käyntiin voitolla

HIFK:n päävalmentaja Toni Kallio tuli jo Cocks-kautenaan tunnetuksi erikoisista puolustusmuodostelmistaan. Cocksia vastaan kärsityn Cup-finaalitappion jälkeen Kallio oli jälleen kaivanut repertuaaristaan uuden puolustuskuvion, jolla sarjakärjen pelaaminen oli tarkoitus uuden vuoden ensimmäisessä ottelussa sekoittaa. 45 minuutin ajan HIFK prässäsi Cocksia aggressiivisesti heti puolesta kentästä lähtien ja sai Cocksin hyökkäykset näyttämään usein joltain aivan muulta peliltä kuin käsipallolta.

Ottelun alussa HIFK pystyikin erikoisella puolustuksellaan sekoittamaan Cocksin pelaamista ja hallitsi Teemu Tammisen avausmaalin jälkeen ottelua ensimmäiset kymmenen minuuttia. Hyökkäyspäässä HIFK:n vahvana aseena toimi parasta peliään pitkiin aikoihin esittänyt Sergey Shevchenko, joka viimeisteli viisi maalia jo avausjaksolla. Alkuhämmennyksen jälkeen Cocks alkoi saamaan paremmin ja paremmin pelin juonesta kiinni ja vartin pelin jälkeen tilanne oli kääntynyt jo neljä maalia riihimäkeläisten eduksi. Puoliajalle lähdettäessä ero oli kasvanut seitsemän maalin suuruiseksi ja taukoa vietettiin 11-18 vierasjohdossa.

HIFK jatkoi erittäin korkeaa puolustustaan tauon jälkeenkin, mutta Nico Rönnbergin ja Teemu Tammisen johdolla Cocks repi eroa entistäkin suuremmaksi. Kuumeessa olleen Jani Tuomisen poissaollessa Tamminen joutui maaotteluidenkin jälkeen kantamaan suurta vastuuta laidallaan, mutta eipä edellisviikkojen rasitukset juuri Teemun otteissa painaneet. Toisen jakson puolessa välissä Cocks johti jo kahdellatoista maalilla ja ottelu oli viimeistään saanut ratkaisunsa. Loppulukemiksi Helsingin Urheilutalolla kirjattiin lopulta Cocksin selkeät 24-36 voittolukemat ja SM-liigan johtopaikka pysyy edelleen tiukasti Cocksin hallussa.

”Tehtiin tarvittava. Puolustuksemme oli hyvää ja varmaa, mutta hyökkäyksemme meni ”puuroksi” vastustajan pelattua korkeaa prässipeliä, emmekä päässeet pelaamaan sovittuja kuvioitamme lainkaan. Pääasia oli, ettei lisää loukkaantumisia tullut ja pääsemme Riihimäki Cupiin edes suht ehjällä ryhmällä.” päävalmentajana ottelussa toiminut Jaakko Horelli totesi taiston tauottua.

HIFK – Cocks 24-36 (11-18)

Maalintekijät:

HIFK: Nikola Zujic 7, Sergey Shevchenko  6, Niclas Ahlgren  5, Christoffer Eneberg 2, Antti Koskela 1, Harri Pitkänen 1, Richard Ahlgren 1, Henri Storsjö 1

Cocks: Teemu Tamminen 8, Nico Rönnberg 8, Gheorghe Safronii 5, Viktor Kovalenko 5, Yury Lukyanchuk 3, Andrei Novoselov 3, Roni Syrjälä 3, Kristian Jansson 1

Ulosajot:

HIFK: Henri Storsjö 1, Antti Koskela 1, Christoffer Eneberg 1, Johannes Bargum 1

Cocks: Gheorghe Safronii 1