Viktar Zaitsau 2-vuotisella sopimuksella Cocksiin

SKA Minskin ja St. Petersburg HC:n riveistä tuttu valkovenäläispelaaja Viktar Zaitsau on tehnyt seuraavat kaksi kautta kattavan pelaajasopimuksen Riihimäen Cocksin kanssa. Riihimäellä Zaitsau on viimeksi nähty tammikuun Riihimäki Cupissa, jossa pietarilaisjoukkue jäi viimeiseksi hävittyään kaikki kolme otteluaan. Zaitsau tunnetaan ennen kaikkea vahvana puolustuspään pelaajana, mutta myös hyökkääminen oikeakätiseltä takapelaajalta onnistuu.

”Viktar Zaitsaun sopimuksen myötä saamme tärkeää vahvistusta tulevan kauden vasemman takapelaajan osastolle. Viktar on maajoukkuepelaaja ja hänellä on vankkaa kokemusta EHF:n eri seurajoukkueturnauksista. Hänellä on hyvät valmiudet kolmos- ja nelospaikkojen pelaajaksi puolustuksessa ja osaamista myös hyökkäyspäässä. Toivotamme Viktarin lämpimästi tervetulleeksi Cocksin joukkueeseen.” iloitsee Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas.

Seurajoukkuetasolla Zaitsaun kovimmat meriitit ovat keväältä 2013, jolloin SKA Minsk voitti EHF Challenge Cupin ja myös Baltian liigan Riihimäen Urheilutalolla järjestetyssä Final4:ssa. Baltian liigan voiton Zaitsau saavutti SKA:n kanssa myös kahtena seuraavana kautena, mutta eurokentillä matka on parhaimmillaankin katkennut niin SKA:n kuin pietarilaistenkin kanssa EHF Cupin kolmannelle karsintakierrokselle.

Valko-Venäjän pääsarjassa Zaitsau on voittanut kolme kertaa hopeaa ja kaksi kertaa pronssia SKA Minskin riveissä. Viime kaudella Zaitsau voitti St. Petersburgin kanssa Venäjän Super liigan pronssia. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa toisella sijalla.

Valko-Venäjän maajoukkuetta Zaitsau on edustanut kaksissa EM-kisoissa, 2014 Tanskassa ja 2016 Puolassa.

 

 

 

Nimi: Viktar Zaitsau

Pelipaikka: Vasen takapelaaja

Syntymäaika: 27.8.1992

Pituus: 204 cm

Paino: 100 kg

 

 

 

 

Kuvat: FSC Media ja St. Petersburg HC