Verkkosivuvastaavan talviunet ohi: Suomen cupin mestaruus ja SM-liigan jatkosarja

Käsipallon SM-liiga on edennyt jo jatkosarjavaiheeseen ja edellisen aidon verkkosivukirjoituksen jälkeen on vierähtänyt jo tovi jos toinenkin. Verkkosivuvastaava esittää tämän johdosta syvimmät pahoittelut ja lupaa palata alkukaudesta tuttujen otteluennakoiden kanssa suurimpaan osaan loppukauden otteluista

Nyt onkin hyvä aika kerrata, mitä miesten SM-liigaan kuuluu. Alkusarja taputeltiin alkuvuodesta loppuun, ja kukkojen saldoksi alkusarjasta jäi hyvinkin kunnioitettavat 17 voittoa, yksi tasapeli ja nolla tappiota. Ainoa pistemenetys tapahtui GrIFKille vieraissa 29.10. Tämä tarkoitti sitä että Cocks suuntaa SM-liigan ylempään jatkosarjaan yhdessä BK-46:n (15-0-3), GrIFK:n (10-2-6) ja HIFK:n (8-1-9) kanssa.

Edellä mainituista joukkueista kovin mestarisuosikki Cocksin ohella tulee olemaan BK-46, joka alkusarjassa hävisi Cocksille kolmesti (37-30 Riihimäelle, 27-32 Karjaalla ja 35-30 Riihimäellä.)

Alkuvuoden iloisin hetki koettiin helmikuun alussa, kun Cocks eteni Suomen cupin voittoon. Finaalissa kaatui kukas muukaan kuin hurmiollisen kotiyleisön edessä pelannut BK-46. Tuossa ottelussa viime vuoden suomenmestari näytti vaarallisuutensa, kun haastoi Cocksia aivan ottelun loppuhetkille. Lopulta Cocks kuitenkin korjasi potin. Finaalin tähtipelaajina toimivat Pavel Duda, Edson Imare ja Luka Brkljacic, jotka iskivät yhteensä 28 maalia.

Suomen cupin voiton juhlintaa

Myös Cocksin kapteeni Teemu Tamminen keräsi palkintoja, kun hänet valittiin SM-liigan kuukauden tähtipelaajaksi tammikuussa. Palkinto oli Tammiselle kahdeskymmenes. Syyskuussa palkinnon nappasi Edson Imare.

Ikävämpiä uutisia saatiin tammikuun puolessa välissä, kun ansiokkaasti Cocksia valmentanut Christophe Viennet päätti että hän palaa kotimaahansa Ranskaan lähemmäs perhettään kauden jälkeen. Viennetin paikan päävalmentajana ottaa ensi kaudella tällä kaudella apuvalmentajana toimiva Bojan Zupanjac (jonka haastattelu on tulossa luettavaksi pian)

Kukkolauma pelaa SM-liigan ylemmässä jatkosarjassa vielä viisi ottelua. Tämän jälkeen jatkosarjan kaksi parasta jatkaa välieriin ja kaksi huonointa puolivälieriin. Otteluohjelma näyttää tältä:

Pe17.0219:15Helsingin UrheilutaloHIFKCocks
La25.0216:00Karjaan Urheiluhalli – Karis idrottshallBK-46Cocks
La04.0316:00Cocks AreenaCocksBK-46
To16.0319:00Kauniaisten PalloiluhalliGrIFKCocks
La18.0316:00Cocks AreenaCocksHIFK

Ennen pudotuspelejä pelataan siis vielä kaksi kotiottelua. Nähdään Cocks Areenalla!