Valo palasi parrasvaloihin Siuntiota vastaan

Cocksin oikean laidan nestori Antti Valo ei enää viime aikoina ole takavuosien malliin maalintekijätilastojen kärkisijoilla heilunut, mutta keskiviikkoiltana Riihimäen Urheilutalolla saatiin todistaa etteivät Valon taidot ole vuosien kuluessa mihinkään ruostuneet. Kun vasenkätistä takamiestä ei Cocksilla ottelussa Sjundeä IF:ää vastaan ollut käytettävissä, pääsi Valo nautiskelemaan oikeakätisten pelikavereiden namupasseista laidallaan ja nakutti täydet kymmenen maalia vastustajan verkkoon. Loistoesitys palkittiin myös kolmella LähiTapiola-tähdellä.

c03-Robin Sjöman

Cocksilla oli hienoisia vaikeuksia saada viikonlopun kovien harjoitusotteluiden jälkeen SM-liigan hitaammasta ja vähemmän fyysisestä rytmistä jälleen kiinni ja ottelun alku edettiinkin tasatahtia aina ensimmäisen jakson puoliväliin saakka. Sen jälkeen kotijoukkue repäisi vain muutamassa minuutissa viiden maalin kaulan ja näytti karkaavan jo omille teilleen. Siuntio ei kuitenkaan aivan vielä ollut valmis luovuttamaan, vaan kavensi eroa avausjakson lopulla kolmella peräkkäisellä maalillaan. Illan ykköstähti Valo osui kuitenkin vielä viime hetkillä kertaalleen ja tauolle lähdettiin 18-14 kotijohdossa.

Ottelu sai lopullisen ratkaisunsa heti toisen jakson alussa. Kristian Jansson passasi palloa kerta toisensa jälkeen laitaan Valolle, joka mätti seitsemässä minuutissa pallon viisi kertaa Siuntion verkkoon. Kun samassa ajanjaksossa myös Teemu Tamminen osui kahdesti ja Viktor Kovalenko kerran, oli Cocksin johto yhtäkkiä revähtänyt yhteentoista maaliin. Muuten ottelun intensiteetti putosi toisella jaksolla paikoitellen häpeällisen alhaiseksi, eikä ilman koko ottelun vaihtopenkkiä kuluttanutta Oliver Helanderia pelannut vierasjoukkue kyennyt enää haastamaan Cocksia ottelun alun tapaan. Ottelun kakkostähdeksi nousi kotijoukkueen maalivahti Vitalii Shitsko ja yhden tähden nappasi Robin Sjöman, jolla oli viivallaan edellisviikonloppuun verrattuna ruhtinaallisesti aikaa ja tilaa tehdä tuhojaan. Maininnan ansaitsee myös Nico Rönnberg, joka iski ottelussa 800. pääsarjamaalinsa.

c22-Nico Rönnberg

Cocks – SIF 36-21 (18-14)

Maalintekijät:

Cocks: Valo 10, Sjöman 7, N. Rönnberg 7, Tamminen 6, Tuominen 3, Jansson 1, Novoselov 1, Kovalenko 1

SIF: Westerlund 4, Tibar 4, Martin 3, Sillman 3, Grönberg 2, Svanbäck 1, Voutilainen 1, Järvinen 1, Rehnberg 1, Marjamäki 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Antti Valo, Cocks
** Vitalii Shitsko, Cocks
* Robin Sjöman, Cocks

Kuvat: Jorma Vainio / Fotojorkka Oy