Vakuuttavat näytöt toivat Davor Basaricille jatkosopimuksen

Viime heinäkuussa Cocksiin saapunut serbialainen viivapelaaja Davor Basaric on lunastanut paikkansa joukkueessa. Toukokuun lopussa katkolla ollutta sopimusta on jatkettu kauden 2019/2020 loppuun.

27-vuotias Basaric on aiemmin urallaan pelannut kotimaansa pääsarjassa eri joukkueissa ja omaa kokemusta myös eurocupeista ja SEHA-liigasta. Viime kaudella Basaric edusti Bidasoa Irunia Espanjan kivikovassa ASOBAL-liigassa ja iski pelaamissaan 29 ottelussa yhteensä 40 maalia. Basaric on pelannut myös muutaman ottelun Serbian maajoukkueessa.

Suomessa ollessaan Davor Basaric on onnistunut maalinteossa pelkästään SM-liigassa 46 kertaa. Viime viikonlopun Riihimäki Cupissa Basaric pelasi kolmesta ottelusta kaksi, joista saldona 12 maalia.

Miehelle itselleen päätös jäämisestä oli helppo.
– Kommunikaatio seurassa toimii hyvin, ja minulla on hyvä välit sekä joukkueen muiden pelaajien että valmentajan kanssa. Nämä asiat merkitsevät minulle paljon, Basaric kertoo.
– Olen viihtynyt Suomessa, minulla on täällä ystäviä ja muutenkin täällä on hyvä asua. Jos säätä ei lasketa, Basaric vitsailee.

Yksi häntä motivoivista asioista on joukkueen kunnianhimoiset tavoitteet.
– Haluan olla mukana ja osana tekemässä seurahistoriaa. Meillä on täydet mahdollisuudet saada EHF Cupin lohkovaiheen peleistä pisteitä, ja sijoittua jopa lohkon kakkoseksi. Siten pääsisimme neljännesvälieriin, Basaric sanoo toiveikkaasti.

Joka tapauksessa hän pitää henkilökohtaisena tavoitteenaan edetä kausi kaudelta yhä ylemmäs.
– Suurin unelmani olisi pelata Champions-liigassa.

Sitä varten hän aikoo tehdä hartiavoimin töitä, parantaa peli peliltä ja pysyä terveenä ja pelikuntoisena.

Basaricin tuoreen haastattelun Aamupostissa voit lukea täältä.

© SMy