Tulevalle kaudelle 10 sopimusta valmiina

Cocksin miesten edustusjoukkue piti kauden päätöstilaisuuden eilen maanantaina 23.3.
– Ei olisi kukaan uskonut, että kausi loppuu näin, seuran puheenjohtaja Jari Viita toteaa.
– Vaikka tilanne on tietenkin poikkeuksellinen kautta koko maailman, niin kyllä tämä hiljaiseksi vetää.

Suomen Käsipalloliitto päätti viime viikolla, ettei sijoituksia ja mitaleita jaeta missään sarjassa. Pelattuja pelejä ja tilastoja ei kuitenkaan mitätöidä ja sarjataulukot ja muut tilastot arkistoidaan nykyisen tilanteen mukaisina.

Seurojen osallistumisoikeus ensi kauden miesten ja naisten Euroopan käsipalloliiton alaisiin Euroopan cupeihin määrittyy kansallisen rankingin mukaan.  Ranking muodostetaan SM-sarjan ja SM-liigan menestyksen perusteella. Käsipalloliiton liittohallitus päätti, että ranking muodostuu runkosarjan mukaan.

Miesten SM-liigassa runkosarjan voitti BK-46 Karjaalta, joten se saa ensisijaisen osallistumisoikeuden Euroopan toiseksi korkeimmalle tasolle European Handball Leagueen. Kolme EHF Cupin -paikkaa kuuluvat ensisijaisesti runkosarjan seuraaville joukkueille Dickenille, Cocksille ja SIF:lle.

– Välillä täytyy ottaa askelia taaksepäin, että pääsee eteenpäin, Viita kommentoi.

Tavoitteena on kasata 20 pelaajan joukkue ensi kaudelle, joista viisi olisi kasvavia omia junioreita. Puolet joukkueesta on jo kasassa ja neuvottelut juniorijoukkueiden valmennuksen ja pelaajien kanssa aloitettu. Myös päävalmentajanimitystä odotetaan vahvistuvaksi lähipäivinä.

Aiemmin on uutisoitu, että viivapelaaja Yury Lukyanchuk ja oikea laitapelaaja Vitalie Nenita jatkavat kesään 2023 saakka. Samoin serbialainen Davor Basaric, kun taas maanmiehensä Bojan Zupanjac siirtyy kakkosvalmentajaksi.
Viivalle on siis kolme pelaajaa kiinnitettynä, sillä Aliaksandr Tsitoun sopimus ulottuu vielä ensi kaudelle. Myös maalivahti Vitalii Shitskon sopimus ulottuu kahdelle tulevalle kaudelle.
– Seura on päättänyt käyttää optionsa Evgeny Semenovin ja Yuri Semenovin osalta. He jatkavat ensi kauden, ja samoin toimitaan Nils Kreicbergsin kanssa. Seuralla on hänen kohdallaan optio vielä 2022 saakka.

Ilouutinen on sekin, että oman kaupungin kasvatit, Teemu Tamminen ja Roni Syrjälä jatkavat ensi kaudella.

Näin joukkueesta poistuvat Nico Rönnberg, Sasa Puljizovic, Aleksandar Gugleta ja Aliaksandr Markelau.

Edustusjoukkue 2020-2021

(24.3.2020 tilanne)

Päävalmentaja: auki
Kakkosvalmentaja: Bojan Zupanjac
Huolto/fysio: auki

Nils Kreicbergs 2021+1
Teemu Tamminen 2021
Yury Lukyanchuk 2023
Roni Syrjälä 2022
Vitalie Nenita 2023
Davor Basaric 2023
Aliaksandr Tsitou 2021
Vitalii Shitsko 2022
Yury Semenov 2021
Evgeny Semenov 2021