Kauaa eivät SM-liigan finaalijoukkueet ehtineet ensimmäisen finaalin jälkeen hengähtää, kun jälleen oli pelivermeet vedettävä niskaan ja siirryttävä pelikentän puolelle taistelemaan Suomen Mestaruudesta. Lauantain kotivoiton jälkeen Cocks oli Pirkkolassa tiukan paikan edessä, sillä joukkueella on ollut yllättäviä vaikeuksia viime aikojen vierasotteluissa ja Dicken tulisi varmasti kotikentällään laittamaan kaiken mahdollisen peliin finaalisarjan tasoittamiseksi.

Cocks aloitti ottelun mallikkaasti. Teemu Tammisen kahdella ja Kristo Järven yhdellä maalilla Cocks siirtyi jo 1-3 johtoon. Dicken oli saanut hyökkäyspeliinsä tasaisuutta ensimmäiseen finaaliin verrattuna ja leveämmällä rintamalla päätetyt hyökkäykset alkoivat tuottaa tulosta. Selvästi lauantaista peliään parantaneiden Casimir Stierncreutzin ja Timmy Thorin johdolla joukkue otti Cocksin johdon kiinni ja paineli saman tien ohi. Kauas ei Cocks Dickenin kuitenkaan antanut karata ja 17 pelatun minuutin jälkeen Kristo Järve tasoitti lukemiksi 9-9. Kovassa vireessä ensimmäisessä finaalissa ollut Benny Broman siirsi Dickenin jälleen johtoon illan ensimmäisellä maalillaan ja hetken päästä ero oli jälleen kahden maalin suuruinen. Cocksin sekavan oloinen hyökkäyspeli ei saanut maaliverkkoja Mikael Mäkelän selän takana kovinkaan tiuhaan heilumaan, mutta ailahtelevasti esiintyneen Cocks-veskari Yevgen Umovistin torjuttua Timmy Thorin rankkarin, sai Cocks eron jälleen kurottua kiinni. Ensimmäisen jakson viimeiset minuutit maalailtiin jälleen vuorotahtiin ja Thorin viidennen henkilökohtaisen maalin myötä kotijoukkue Dicken pääsi tauon viettoon yhden maalin etulyöntiasemassa tilanteessa 15-14.

Toinen jakso alkoi melkoisen sekavissa merkeissä. Dickenin valmennukselle näytettiin keltaista korttia jo ennen pelin käynnistymistä, ja Teemu Tammisen tasoitettua pelin alkoi pilli jälleen laulaa. Antti Rogenbaum ja Kristo Järve passitettiin kahden minuutin istunnolle lyhyin väliajoin ja toimitsijapöydän sekoilujen myötä Rogenbaumille tuomittiin vielä toinen kakkonen heti perään. Dicken pääsi nyt pelaamaan yli minuutin kuudella kolmea vastaan! Tarjolla ollut tilaisuus kerätä useamman maalin johto ei kuitenkaan kotijoukkueelle maistunut. Kolmella miehellä hyökännyt Cocks ujutti pallon Vjatseslav Pylypenkon toimesta Mikael Mäkelän vartioimaan maaliin ja paria minuuttia myöhemmin Kaj Kekin ottamalle aikalisälle lähdettiin Dickenin johtaessa ainoastaan yhdellä maalilla. Seuraavan kerran ratkaisuavaimia tarjoiltiin Dickenille ottelun 18. minuutilla, kun pitkää avausta vastaan tullut Cocks-vahti Umovist osui yhteen kotijoukkueen pelaajan kanssa ja suljettiin ottelusta suoralla punaisella kortilla. Tilannetta seuranneen ylivoiman Dicken onnistui käyttämään paremmin hyväkseen ja siirtyi 24-21 johtoon viimeisen kymmenminuuttisen käynnistyessä. Tässä vaiheessa ottelua täyteen vauhtiin pääsi myös tuomarikaksikko Leandersson – Lindroos, joka itselleen tuttuun tyyliin yritti varastaa koko show:n merkillisillä tuomioillaan. Erinomaisen toisen jakson pelanneen Mikael Mäkelän torjuntojen avulla Dicken sai pidettyä johdostaan pitkään kiinni. Tilanne alkoi jo näyttää cocksilaisittain huolestuttavalta, kun tilanteessa 27-25 Teemu Tamminen passitettiin kyseenalaiselle jäähylle ja enää alle neljä minuuttia peliaikaa oli jäljellä. Ottelua viheltäneille pillipiipareille tyypilliseen tapaan tilanne saatiin kuitenkin nopeasti korjattua ja Dickenin Joona Hertola ajettiin jäähypenkin puolelle heti seuraavasta hyökkäyksestä. Kaikesta sekoilusta huolimatta Cocks oli kuitenkin se joukkue, jolla pää pysyi paremmin kylmänä ottelun loppuminuutit. Tilanteiden tiukentuessa peliään aina parantavan Kristo Järven illan kymmenennellä ja Niko Leikaman ensimmäisellä maalilla Cocks nousi jälleen kerran tasoihin ja summerin soidessa taululla loistivat 27-27 tasalukemat. Edessä oli siis 2×5 minuutin jatkoaika.

Cocksille jatkoaika oli jo kauden toinen. Kenties Karjaalla kärsitystä välierätappiosta oli opittu jotain, sillä tällä kertaa vierasjoukkue otti pelin jatkoajalla heti haltuunsa. Ja kaiken takana oli kaksi ennenkin otteluita omalla panoksellaan ratkaisemaan tottunutta miestä. Cocksin maalinsuulla operoinut Timo Puhakka näytti jo toisena iltana peräkkäin missä vaiheessa ottelua kannattaa olla parhaimmillaan. Puhakan loistavien torjuntojen myötä Cocks pääsi rauhassa järjestelemään hyökkäyksiään ja kukapa muu kuin Kristo Järve nousi tiukassa paikassa valokeilaan. Järve osui jatkoajan molemmilla puoliskoilla kahdesti Dickenin maalipuiden väliin ja kun Kristian Jansson vielä säesti kahdella maalillaan, vei Cocks jatkoajan maalein 4-6 ja koko ottelun lukemin 31-33.

Ottelun tähtiraati malttoi odottaa päätöksiään aina ottelun ratkaisuun saakka ja upealla panoksellaan Cocksin voiton jatkoajalla mahdollistanut Timo Puhakka pokkasi täydet kolme tähteä. Erinomaiset finaalit tähän mennessä pelanneelle Mikael Mäkelälle kaksi tähteä ja Cocksin voiton toiselle pääarkkitehdille, peräti 14 maalia ottelussa pyssyttäneelle Kristo Järvelle yksi tähti.

Finaalisarja ja Suomen Mestaruus on keskiviikkona katkolla Cocksille. Kolmas ja mahdollisesti jo ratkaiseva finaali alkaa klo 18:15 Riihimäen Urheilutalolla.

Cocksin maalintekijät:

Kristo Järve 14
Teemu Tamminen 5
Kristian Jansson 4
Gheorghe Safronii 4
Roni Syrjälä 2
Antti Rogenbaum 1
Niko Leikama 1
Siim Pinnonen 1
Vjatseslav Pylypenko 1