Sveitsin turnaus seuraavaksi vuorossa

Riihimäen Cocksin uuteen kauteen valmistautumiseen kuuluu jo kolmatta vuotta peräkkäin kansainvälinen harjoitusturnaus Lovats Handball Cup Sveitsin Yverdon-les-Bainsissä. Vuonna 2014 Cocks sijoittui turnauksessa toiseksi hävittyään finaalissa vain yhden maalin erolla Wacker Thunille ja vuotta myöhemmin sijoitus vaihtui kolmanteen sijaan kahden kärkijoukkueen Besiktas Mogazin ja Chekhovski Medvedin takana. Tänä vuonna turnaukseen ei aivan edelliskauden kaltaisia huippujoukkueita ole saatu mukaan, joten Cocks lähtee jälleen tavoittelemaan kärkisijoja ja jopa turnausvoitto pitäisi olla joukkueelle täysin mahdollinen.

Turnauksen alkulohkossaan Cocks saa vastaansa Sveitsin liigan viime kauden kakkosen Wacker Thunin, toisen isäntämaan pääsarjajoukkue HC Kriens-Luzernin ja Luxemburgin liigassa toiseksi sijoittuneen HB Käerjengin. Varsinkin Sveitsin mestaruudesta keväällä tiukasti taistellut Wacker Thun on hyvä tasonmittari Cocksille tässä vaiheessa harjoituskautta. Wacker Thun taipui Sveitsin mestariksi kruunatulle Kadetten Schaffhausenille vasta täyden viiden ottelun finaalisarjan jälkeen.

Cocks on toistaiseksi saanut valmistautua uuteen kauteen ilman suurempia loukkaantumisia ja harjoitukset on aina päästy viemään läpi lähes täydellä miehistöllä. Myös Sveitsiin matkaavan ryhmän terveystilanne on varsin hyvä.

”Yhdellä pelaajallamme on ollut pientä vaivaa Tanskan leirin jälkeen, mutta toivottavasti hänkin kykenee turnauksessa pelaamaan. Muuten pääsemme lähtemään terveellä ryhmällä matkaan ja tunnelma joukkueessa vaikuttaa hyvältä.” päävalmentaja Gintaras Savukynas iloitsee.

Järjestäjät lupailivat tämän vuoden turnauksesta alunperin huomattavasti tasokkaampaa kuin lopulta tapahtui. Savukynas ei kuitenkaan myönnä olevansa pettynyt, vaikka todellisia huippujoukkueita ei tällä kertaa vastaan asetukaan. Varsinaisia heittopussijoukkueitakaan ei Cocksin turnausohjelmaan onneksi todennäköisesti osu.

”Meidän alkulohkomme vaikuttaa hieman tasokkaammalta kuin toinen. Saamme kaksi ottelua hyviä sveitsiläisjoukkueita ja yhden Luxemburgin mitalijoukkuetta vastaan jo alkulohkovaiheessa, joten lähtökohtamme turnaukseen ovat ihan hyvät. Tavoitteenamme on ajaa sisään taktiikkaamme niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin ja parantaa peliämme Tanskassa pelattuihin otteluihin verrattuna. Neljä peliä kahteen päivään takaa myös yllin kyllin peliaikaa kaikille pelaajillemme.”

LovatsCup2016-2