Suursuosikki Orlen Wisla Plock huomenna vastassa – Mestareiden liigan 3. kierros

Kahdesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi tasapeliä kaivanut Riihimäen Cocks joutuu kolmannessa Mestareiden liiga -ottelussaan todelliseen testiin, kun D-lohkon suursuosikki Orlen Wisla Plock isännöi huomenna keskiviikkona riihimäkeläisiä. Puolalaisjoukkue on aloittanut Mestareiden liigan kahdella voitolla ja on myös Puolan pääsarjassa jaetulla kärkisijalla neljällä voitollaan yhtä monesta ottelusta.

Uuden espanjalaisvalmentajansa Xavier Sabaten johdolla Wisla Plock hakee uutta tulemista Euroopan huipulle. Sabate luotsasi unkarilaisjoukkue Veszpremin Mestareiden liigan finaaliin asti keväällä 2016 ja nyt Sabate yrittää nostaa puolalaiset vähintään 16 parhaan joukkoon.

Joukkue teki kesällä muutaman nimekkään täsmähankinnan myös pelaajarosteriinsa. Tammikuun EM-kisoissa loistanut ja turnauksen maalikuninkaaksi kruunattu tsekki Ondrej Zdrahala saapui Puolaan Cocksillekin tutusta sveitsiläisjoukkue TSV St. Otmar St. Gallenista. Veszpremistä joukkueeseen puolestaan siirtyi kaiken kokenut kroatialaiskonkari Renato Sulic. 38 vuoden iässä viivapelaajan parhaat pelivuodet ovat jo auttamatta takanapäin, mutta Sulic on silti edelleen todella kovan luokan ammattilainen. Oikea takapelaaja Ziga Mlakar on alkukauden perusteella osoittautunut Wisla Plockin onnistuneimmaksi hankinnaksi. Slovenialainen on heti vakiinnuttanut asemansa joukkueen ykköskokoonpanossa ja iskenyt kahdessa ensimmäisessä Mestareiden liiga -ottelussa yhteensä 10 maalia. Ryhmän muita tukipilareita ovat muun muassa bosnialaispelinrakentaja Marko Tarabochia ja romanialaispakki Dan Emil Racotea.

Ottelu livenä huomenna keskiviikkona 26.9. klo 19.55 alkaen Yle Areenalla täällä.

International viewers, game live on EHFV.com here.