Suomen EHF-ranking nousussa

Tänään julkaistun kauden 2017-18 EHF-rankingin sijoitus on Belgian kanssa jaettu 21. sija, kun alkavan kauden sijoitus on 22. Suomen pistemäärä on 11,25 kun se vuosi sitten oli 11,00 pistettä.

EHF rankingin pisteytys perustuu seurajoukkueiden menestykseen Champions Leaguessa, EHF Cupissa sekä Challenge Cupissa viimeksi kuluneiden kolmen kauden aikana. Käytännössä tämä tarkoittaa Cocksin pelejä EHF- ja Challenge Cupeissa.

Rankingsijoitus tarkoittaa myös sitä, että Suomella on kaudeksi 2017-18 maapaikat Champions Leaguen karsinnassa, EHF Cupissa sekä kaksi paikkaa Challenge Cupissa. Cocks toivoo, että myös muut suomalaisseurat innostuisivat kokeilemaan kykyjään näissä hienoissa tapahtumissa.

Rankingin ykkösenä on edelleen Saksa, jonka murskaava yli 30 pisteen ylivoima on kaventunut viime vuodesta. Saksan pistemäärä on uusimmassa rankingissa 139,83 ja Espanjan ohi kakkoseksi nousseella Unkarilla pisteitä on 119,83.

Kuten kaikki kannattajat varmasti jo vesi kielellä odottelevat, lähtee Cocks kaudella 2016-17 havittelemaan lisäpisteitä ensimmäistä kertaa Champions League -karsintaan.

EHF-ranking