Suomen Cupin semifinaali päättyi kirvelevään tappioon

Cocks Areenalla nähtiin melkoinen trilleri eilen, kun Suomen Cupin semifinaali venyi peräti 80 minuuttiseksi. Karjaan BK-46 vei maraton-ottelun lopulta maalein 31–32 (24–24, 12–13).

Ottelu oli tasaväkinen alusta lähtien, ja vierailla näytti ensimmäisellä jaksolla viimeistely onnistuvan hitusen paremmin. Shitsko näytti osaamistaan maalilla pitäen Cocksin mukana pelissä.

Toisella jaksolla nähtiinkin sitten kaksi punaista, joista ensimmäisen sai BK:n tehomies Sebastian Säkkinen. Lähempänä jakson loppua viisi maalia tehnyt Tamminen liittyi Säkkisen seuraksi katsomoon.

”Jännitysnäytelmän loppuhetkillä Shitsko torjui Jac Karlssonin rangaistusheiton, mutta toisessa päässä Bojan Zupanjac upotti jäätävällä varmuudella. Näin Cocks nousi jälleen kerran tasoihin. Ensimmäisellä lisäajalla Luckyanchuk, Zupanjac, Nenita ja Shitsko pitivät numerot tasoissa. Lisäaikaa seurasi toinen lisäaika. BK hyödynsi ylivoiman ja karkasi Linus Lindbergin osumilla kahden maalin johtoon. Cocks kuitenkin nousi Zupanjacin ja Nenitan maaleilla tasoihin. Karlsson oli pelaaja, joka lopulta onnistui ohittamaan loistavaa peliä pelanneen Shitskon. Näin BK sai tarvittavan yhden maalin eron, kun jälkimmäinenkin lisäaika päättyi.” Näin kirjoittaa Jari Kohonen Hämeen Sanomissa täällä.

Tunteet kuohuivat kentällä ja yleisössä koko peliajan, kuten tavallisestikin Cocksin ja BK:n matseissa on nähty. Nico Rönnberg älähtikin Hämeen Sanomille tiukkaan sävyyn heti pelin jälkeen:

– Olin koko jatkoajan erikoisvartioinnissa ja pelattiin viidellä viittä vastaan. Sellaisessa tilanteessa pitää pystyä tekemään enemmän maaleja. Ei voi olla niin, että jos Teemu (Tamminen) ja minä ollaan pois hyökkäyspelistä, ei saada mitään aikaan, Rönnberg kritisoi.

Päivä ottelun jälkeen seuran puheenjohtaja Jari Viita on vakavana. Tavoitteena oli tällä kaudella parantaa tulosta Mestareiden liigassa, mutta lopulta päädyttiin samoihin pisteisiin kuin viime kaudella ja vieläpä isommalla maalierolla. Viidan mielestä se kertoo puolustuksen sakkaamisesta. Positiivista on kuitenkin se, että toistamiseen Cocksin pelaaja on lohkovaiheen maalitilaston kärkikolmikossa: viime vuonna Nico Rönnberg ja tänä vuonna Teemu Tamminen.

– On aivan päivänselvää, että nyt pitää tehdä joukkueessa isoja muutoksia. Nykyaikaisessa käsipallossa ei voimalla pärjätä, vaan tarvitaan nopeutta ja liikkuvuutta, ja muuntuvia kuvioita, Viita tilittää.

Se millaisia muutoksia tehdään, on vielä auki, vaikka hahmotelmia on.

– Emme enää katso itään päin, sillä siellä käsipallon taso on laskenut ja rahakkaat seurat vievät parhaat pelaajat. Siinä kilpailussa ei Cocks pärjää esimerkiksi Meshkov Brestille tai SKA Minskille. Mutta muitakin suuntia ja keinoja on, Viita sanoo.

Joukkue ei jää lepäämään laakereilleen Cup-häviöstä huolimatta, vaan lauantaina 7.12. jatketaan Baltian liigaa omalla Areenalla, kun liettualainen Dragunas Klaipeda saapuu Riihimäelle. Se onkin Cocksin viimeinen kotipeli, muut joulukuun pelit pelataan vieraissa (11.12. HIFK-Cocks, 14.-15.12. BHL vieraissa, 18.12. BK-46-Cocks).