Suomen Cupin pokaali kotona – Baltian liiga jatkuu viikonloppuna

Cocks juhli Suomen Cupin voittoa lauantaina. Kauniaisissa pelattu finaali GrIFK-Cocks päättyi reiluun 36-24 (16-11)-voittoon. Cocksin punakeltainen kannustajajoukko ei hävinnyt äänekkyydessä paikallisille, joukkue kiittää!

Kotiyleisö pääsee availemaan äänijänteitään myös ensi viikonloppuna, kun Baltian liigaa pelataan Urheilutalolla lauantaina 9.12. ja sunnuntaina 10.12. klo 16. Vastaan tulevat lauantaina latvialainen Tenax Dobele ja sunnuntaina virolainen Viljandi HC. Cocks on valmis jatkamaan tappiotonta Baltian liigan putkeaan!

Suomen Cupin finaalissa Cocks näytti jälleen osaamistaan, ja valmentajalle jäi hänen omien sanojensa mukaan ”pelistä nauttiminen”. Suomen Käsipalloliitto kokosi Suomen Cupin peliraportin näin:
Cocks oli lähtökohtaisesti pelin ennakkosuosikki, ja karkasikin heti alkuun viiden maalin johtoon. Puoliajan edetessä GrIFK pääsi kolmen maalin päähän, mutta Cocks tauolle mentiin 16-11-johtoasemassa.

Toisella puoliajalla kotiyleisön kannustama GrIFK pysyi iskuetäisyydellä ensimmäisen kympin, mutta sen jälkeen Cocks iski ratkaisevan niitin. Riihimäkeläiset takoivat viiteen minuuttiin kuusi maalia peräkkäin ja johto oli kasvanut jo kymmeneen. Siitä GrIFK ei enää toipunut ja Cocks pääsi vielä lopussa kaunistelemaan hieman lukemia vieden finaalin nimiinsä selvin numeroin. Joukkueet kohtasivat myös viime kauden finaalissa ja tuolloinkin Cocks oli etevämpi. Cup-voitto oli Cocksin neljäs peräkkäinen ja yhdeksäs viimeisen 12 vuoden aikana.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tänään joukkueen asenne oli heti alusta oikealla tasolla. Pojat puolustivat erittäin hyvin alusta lähtien koko ottelun läpi. Lisäsimme tasaisesti johtoa alussa ja hieman huono tuuri ratkaisuissa johti siihen, ettemme ratkaisemaan aikaisemmin. Toisella puoliajalla teimme sitten tarvittavan ero, joka johti hyvään lopputulokseen.

GrIFK:n päävalmentaja Mikko Koskue myönsi Cocksin paremmuuden.

– Onnittelut Cocksille ansaitusta voitosta. Meillä oli aluksi vaikea päästä maalintekopaikkoihin, mutta seitsemällä pelaajalla pelatessa aloimme päästä paremmin peliin mukaan. Toisella jaksolla tuli kuitenkin kymmenisen minuutin musta jakso ja Cocks rankaisi siitä armotta. Turhan paljon helppoja teknisiä virheitä meiltä läpi pelin, varsinkin toisella puoliajalla, harmitteli Koskue.

Finaalin parhaana pelaajana palkittiin Cocksin maalivahti Giedrius Morkunas.

GrIFK-Cocks 24-36 (11-16)

Cocks: Nico Rönnberg 9, Teemu Tamminen 6, Theo Westerlund 5, Bojan Zupanjac 4, Yury Lukyanchuk 3, Davor Basaric 3, Aliaksandr Bachko 2, Aliaksandr Tsitou 1, Roni Syrjälä 1, Vitalii Shitsko 1, Viktor Kovalenko 1