SM-liigan pronssottelusarjan ennakko: Cocks-GrIFK – ”Kauden viimeiset”

Käsipallon SM-liigassa on edessä enää kauden viimeiset ottelut. Riihimäen Cocks jäi finaaleiden ulkopuolelle kun BK-46 vei paikan finaaleissa. Näin ollen Cocksin kohtaloksi jäi taistelu pronssista GrIFKiä vastaan.

Selvät sarjat

GrIFK hävisi Cocksin tapaan oman välieräsarjan otteluvoitoin 3-0. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa (25-21 ja 25-24) GrIFK pystyi haastamaan Dickeniä, mutta kolmannessa ottelussa (28-20) GrIFKin eväät oli jo syöty, ja Dicken paineli finaaleihin.

GrIFKin päävalmentaja Mikael Källman kommentoi ottelusarjaa viimeisen ottelun jälkeen SM-liigalle seuraavasti

Dicken oli tänään, ja sarjassa parempi joukkue. He olivat tehokkaita kun meillä oli vaikeuksia onnistua maalinteossa.

Cocks puolestaan jäi BK-46:sta 4-6:n maalin päähän jokaisessa ottelussa. Viimeisessä ottelussa Cocks pysty haastamaan BK:ta kunnolla, mutta BK pystyi hoitamaan ottelun.

Cocksin valmentaja Lasse Boesen kommentoi ottelua ja ottelusarjaa näin.

Tämä oli paras ottelumme tässä sarjassa, hävisimme kuitenkin sanjan 3-0. Tavoitteenamme oli tietenkin finaali, mutta mutta …

Tiukat ottelut tiedossa?

Cocks oli alkusarjassa GrIFKiä parempi kahteen otteeseen. Jatkosarjassa GrIFK oli kuitenkin niskan päällä, voittaen kaikki kolme keskenäistä kamppailua. Lasse Boesenin tulo joukkueeseen on selvästi tuonut Cocksiin lisää taistelutahtoa, ja taistelutahtoa nimenomaan tullaan tarvitsemaan pronssiottelusarjassa.

SM-liigan pronssi ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelusarjasta tuleekin oletettavasti tasainen molempien saadessa yhden kotiottelun. Ottelusarjan tulee ratkaisemaan pitkälti se, pystyykö Cocks jatkamaan samalla tasolla kuin se pelasi BK-46:tta vastaan viimeisessä välieräottelussa. GrIFK on varmasti myös nälkäinen, sillä sen edellisestä mitalista on vierähtänyt jo viisi vuotta.

Seuraa heitä

Cocks, Piotr Rybski ja Vitalie Nenita: Cocksilla oli BK-46:n kanssa ongelmia hyökkäyspelin kanssa. Välillä tuntui että pallot putoilivat käsistä tyhmissä paikoissa ja omia pelaajia ei löytynyt. Positiivisina valonpilkahduksina voidaan pitää Piotr Rybskiä ja Vitalie Nenitaa, jotka näyttivät varsinkin viimeisessä välieräottelussa sitä taitoa jota pelaajilta parhaimmillaan löytyy.

GrIFK, Carl Weuerlander: Weuerlander valittiin huhtikuun tähtipelaajaksi SM-liigassa, eikä suotta. Vasempana takapelaajana pelaava nuori Suomen maajoukkuepelaaja on ollut koko kauden GrIFKin parhampia pelaajia ja maalintekijöitä, ja hän iski Dickeniä vastaan kolmessa ottelussa 15 maalia.

SM-liigan pronssiottelut käynnistyvät keskiviikkona Cocks Areenalla. Ottelut näet suorana Cocks Areenalta sekä Solidsportista!