SM-liigan otteluraportti: Cocks-HIFK – ”Riihimäen kasvatit x6”

Riihimäen Cocks kaatoi HIFKin selvästi käsipallon SM-liigassa. Ottelu päättyi Cocksin 34-29 voittoon. Cocksin parhaina pelaajina palkittiin 13 maalia iskenyt Teemu Tamminen ja 17 torjuntaa tehnyt Adrian Tenghea. Vierasjoukkue HIFKin parhaana palkittiin Riihimäkeläskasvatti Kalle Alander.

Vauhdikas startti

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia oli erittäin vauhdikasta käsipalloa, ja hyökkäyksiä nähtiin hyvällä tahdilla molempiin päihin. 20 minuutin jälkeen peli oli tasan 12-12. Tämän jälkeen Cocks otti puoliajan loppua kohden irtioton ja 30 minuutin pelin jälkeen peli oli 21-14 kotijoukkueelle. HIFK varsinkin erän loppupuolella omista virheistä, joista Cocks sai useita nopeita hyökkäyksiä.

Ensimmäisen puoliajan tehomiehinä Cocksilta toimivat tutut miehet, kun Davor Basaric ja Teemu Tamminentekivät molemmat viisi maalia mieheen. Myös Cocksin maalivahti Adrian Tenghea oli hyvässä vireessä, kun hän venyi pallon tielle 13 kertaa ensimmäisen puoliajan aikana.

Nuoruutta kentällä

Toisella puoliajalla Cocks ei päästänyt HIFKiä enään taistelemaan voitosta. Cocks teki otteluun vaadittavat maalit ja piti HIFKin aisoissa. Näin ollen ottelu päättyi Cocksin 34-29 voittoon.

Ottelun hienoin hetki nähtiin viimeisen kymmenen minuutin aikana, kun Cocksin lähtiessä hyökkäykseen oli kentällä kuusi Cocks kasvattia kun Teemu Tammisen ja Roni Syrjälän kanssa hyökkäysalueella häärivät Santeri Vainionpää, Roope Ahlgren, Miika Kaukoranta ja Julius Kemppainen. Cocks kasvatit pääsivät myös maalien makuun kun Kaukoranta ja Vainionpää osuivat molemmat kertaalleen.

Riihimäen Cocks jatkaa otteluitaan keskiviikkona 15.12., kun poikkeuksellisessa Suomen Cupin ottelussa Cocks Akatemia haastaa miesten edustusjoukkueen. Ottelu alkaa Cocks Areenalla kello 18:30.