Cocks SM-liigan finaaleihin – vastaan tulee Dicken

Cocks varmisti tänään Kauniaisten luolassa SM-liigan finaalipaikan ottamalla kolmannen voiton Granista. Suosikkina välieräsarjaan lähtenyt Cocks on ollut yllättävänkin tiukilla Grania vastaan. Ensimmäinen ottelu ratkesi vasta lopussa ja toisen Grani vei kotonaan jatkoajan jälkeen. Maanantainen kolmas ottelu Riihimäellä sujui jo ”normaalimmin” ja Cocks otti voiton suhteellisen vakuuttavasti, vaikka ero ei lopulta järin suuri ollutkaan. Tuolloin Cocksin kapteeni Teemu Tamminen totesikin häviön tehneen hyvää ja herättäneen joukkueen. Tänään Cocks olikin entistä vahvempi: GrIFK kaatui lopulta selvin luvuin 21-32 (12-15). 

GrIFK:n valmentaja Mikko Koskue oli häviöstä huolimatta ylpeä joukkueestaan:
Täytyy muistaa että olimme aika siipirikkoisia ja von Numersin loukkaantuminen vain pahensi tilannetta. Tänään väsymys näkyi joukkueesta, mikä sekin hyvin ymmärrettävää. Neljä peliä kahdeksaan päivään on liikaa käsipallossa, siksi isoissa käsismaissa ei näin tiuhaan koskaan pelatakaan. Iso kiitos kannattajille hienosta tuesta! Lisäksi onnittelut ja nöyrä tunnustus Riihimäen suuntaan. Vaikka sarja oli kovaa vääntöä, tekeminen pysyi silti rehtinä ja urheilullisena, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Respect!
Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas totesi puolestaan, että tänään tultiin lopettamaan välieräsarja.
– Pelaajat näyttivät hyvin keskittyneiltä alusta lähtien. Valitettavasti ensimmäinen puoliaika oli tasainen meidän epäonnistumisten myötä ja Grani onnistui pitämään pelin tasaisena. Toisella puoliajalla pelaajat tekivät hyvää työtä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Tämä johti lopputulokseen, mikä mielestäni tänä päivänä erottaa nämä kaksi joukkuetta toisistaan.

Tänään varmistui myös Cocksin vastustaja finaaleissa, sillä Dicken otti kolmannen voiton BK-46:ta vastaan. Ensimmäinen finaali pelataan Riihimäen Urheilutalolla torstaina 3.5. klo 18.15.

Maalit ja tähdet tänään:
Vitalii Shitsko *** ja 1
Viktar Zaitsau ** ja 6
Aliaksandr Bachko 5
Teemu Tamminen 4
Andre Udd 4
Bojan Zupanjac 3
Vitalie Nenita 3
Yury Lukyanchuk 2
Aliaksandr Patsykailik 1
Roni Syrjälä 1
Viktor Kovalenko 1
Davor Basaric 1