SM-liigan finaalien ennakko – Keltainen toukokuu?

Ikkunasta kuulen kuinka linnut iloisesti laulaa
Kertoen viestiään meille
Lumet sulaa ruoho kasvaa
Aurinko saa taas kaiken muuttaa uudestaan

Näin laulaa Aikakone laulussa keltainen. Samoja merkkejä on havaittavissa Riihimäellä nyt kun talvi on taittunut kevääseen ja toukokuu on koittanut. Toukokuun saapuminen tarkoittaa myös sitä että käsipallon SM-liigan finaalisarja on alkamaisillaan ja yhden kauden mittaisen tauon jälkeen finaalipelejä pelataan myös Riihimäellä. Vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari BK-46.

Tappioton kausi Suomessa

Riihimäen Cocks lähti kauteen epävarmoista asemista kun viime kauden jälkeen Cocks vaihtoi valmentajaa. Uusi valmentaja löytyi punaviinin ja patongin mallimaasta Ranskasta. Mukanaan ranskalainen Christophe Viennet toi Cocksiin pelaajia Ranskan korkeimmalta ja toisiksi korkeimmalta sarjatasolta. Lisäksi Viennet lupasi aktivoittaa Cocksin pelityyliä.

Kausi lähti yskähdellen käyntiin kun Cocks hävisi Eurooppa Liigan karsinnoissa portugalilaiselle Aguas Santakselle yhteismaalein 42-51. Viennet kertoi tuolloin että ottelupari tuli Cocksin kannalta liian aikaisin ja peli ei ollut vielä valmista.

Seuraavien kuukausien aikana Viennetin pelitapa alkoi purra, ja Cocks ei hävinnyt SM-liigan runkosarjassa kertaakaan. Ainoa pieni kauneusvirhe sattui lokakuun lopulla kun GrIFK venyi tasapeliin. Cocks voitti myös Karjaalla pelatun Suomen cupin finaalin. Finaalissa kaatui nimenomaan BK-46.

Runkosarjan toinen, jatkosarjan kolmas

Karjaan BK-46 oli SM-liigan runkosarjassa toinen. Ainoat tappiot jotka joukkue koki tulivat nimenomaan tappiotonta Cocksia vastaan. Jatkosarjassa karjaalaiset kamppailivat loukkaantumisten ja lopulta sijoitus oli neljästä joukkueesta kolmas.

Pudotuspeleissä BK-46 on kuitenkin ollut totutun vahva, ja BK-46 teki sekä SIFistä että GrIFKistä kohtalaisen selvää jälkeä matkalla finaaleihin.

BK-46 piipahti tällä kaudella myös Euroopassa, kun se putosi Euroopan kolmoskilpailun EHF cupin kolmannella kierroksella norjalaiselle Nærbø IL:lle.

Finaalien lähtökohdat

Keltainen toukokuu mikset sä jo tuu
Oon turhaan odottanut tuulta lempeää
Nyt sisään suureen unelmaan tahdon sukeltaa
Ja toivon ettei aika tää tuu koskaan loppumaan

Pudotuspelit ovat monessa urheilulajissa parasta aikaa kaudesta. Lopussa kuitenkin yksi voi voittaa. Seuraavien viikkojen aikana tulee selviämään onko toukokuu Suomen käsipallossa keltainen vai punavalkoinen.

BK-46 ei ole onnistunut kaatamaan Cocksia kertaakaan tällä kaudella. Tiukin kamppailu nähtiin SM-liigan jatkosarjassa maaliskuussa kun ottelu päättyi Cocksin hyväksi 30-29 ja tuossa ottelussa karjaalaisjoukkue antoi ehdottomasti näytön siitä että finaaleissa tullaan todennäköisesti näkemään äärimmäisen tasainen sarja.

Cocksilta esillä on tällä kaudella ollut tuttu nimi. Teemu Tamminen on iskenyt 155 maalia 76% heittotarkkuudella. Tammisen lisäksi Luka Brkljacic, Edson Imare ja Pavel Duda ovat iskeneet yli sata maalia tällä kaudella

BK-46:n puolelta löytyy koko SM-liigan kovin maalintekijä. Nico Rönnberg on tehnyt 24 ottelussa 199 maalia. Rönnberg kärsi jatkosarjassa loukkaantumisista mutta vaikuttaa siltä että Rönnberg on jälleen pelikunnossa. Rönnbergin ohella maalipörssin kärkisijoilta löytyy myös BK-46:n Sebastian Säkkinen on

Finaalien aikataulu

Lähdetään yhdessä tekemään toukokuusta keltaista. SM-liigan finaaleita pelataan seuraavan aikataulun mukaisesti

Cocks – BK-46Cocks AreenaLa 6.5. 16:00
BK-46 – CocksKarjaan UrheiluhalliKe 10.5. 19:00
Cocks – BK-46Cocks AreenaLa 13.5 16:00
TarvittaessaBK-46 – CocksKarjaan Urheiluhalli17.5. 19:00
TarvittaessaCocks – BK-46Cocks Areena20.5. 14:00