SM-liigan ensimmäisen puolivälierän otteluennakko: Cocks-HIFK – ”Metsästys alkaa”

Kelloja on siirretty, muuttolinnut alkavat palailemaan Suomeen ja käsipallon SM-liigassa siirrytään pudotuspelivaiheeseen. Voidaan siis sanoa että kevät on virallisesti täällä. Cocksin osalta tämä kevät alkaa keskiviikkona Cocks Areenalla kun HIFK saapuu Cocks Areenalle kello 18:30 alkavaan kamppailuun!

Erilaiset lähtökohdat

Joukkueet lähtevät pudotuspeleihin todella erilaisista lähtökohdista. Ylempi loppusarja oli Cocksille vaikea, ja ylemmässä loppusarjassa Cocks voitti yhdeksästä ottelusta vain kaksi. HIFK puolestaa voitti alemmassa loppusarjassa viisi ottelua kuudesta. HIFK lähtee siis pudotuspelisarjaan erittäin hyvässä flow tilassa, kun taas Cocksin moottori on yskähdellyt ja nyt alkaa olemaan korkea aika käynnistää moottori toden teolla.
Runkosarjassa Cocks ja HIFK kohtasivat kahdesti, ja riihimäkeläiset olivat vahvempia molemmissa otteluissa. Ensimmäisessä ottelussa Cocks oli vahvempi Helsingissä 27-35 ja toisessa ottelussa Cocks Areenalla 34-29. Keskenäisten otteluiden perusteella voidaan siis sanoa että Cocks lähtee ottelusarjaan suosikkina, mutta HIFK on saanut kevääksi hyvän peli-ilmeen päälle, eikä helsinkiläisiä tule aliarvioida missään tapauksessa.

Näin pelataan

Ottelusarja pelataan paras viidestä periaatteella, eli kolme voittoa riittää jatkoon. Ottelusarja alkaa keskiviikkona 30.3. Cocks Areenalla, ja koko otteluohjelman löydät alta.
Ke 30.3. 18:30 Cocks Areena
Pe 1.4. 20:30 Helsingin Urheilutalo
Su 3.4. 16:00 Cocks Areena
Ke 6.4. 20:00 Tapulin Liikuntakeskus (tarvittaessa)
La 9.4. 16:00 Cocks Areena (tarvittaessa)

Seuraa heitä

Cocks, puolustus: Yleensä tähän on nostettu yksi pelaaja, mutta keskiviikon ottelussa kannattaa ottaa koko Cocks puolustuslinja tarkan suurennuslasin alle. Puolustus rakoili aika-ajoin jatkosarjassa, ja samanlaisiin nukahduksiin ei ole kevään aikana varaa. Cocksin tulee keskittyä myös tilanteenvaihtoihin. Välillä jatkosarjassa nimittäin tuntui että Cocksin pelaamisesta katosi fokus ja pallo menetettiin turhaan vastustajalle.
HIFK, Dejan Karan: Tämän kauden alussa HIFKiin siirtynyt pelinrakentaja laittoi jatkosarjassa turbovaihteen päälle. Kuuteen otteluun syntyi pelinrakentajalle varsin kunnioitettavat 53 maalia. Karan on tehnyt kauden kahdessa keskenäisessä vain neljä maalia, ja Cocksin kannalta olisi tärkeä pitää lukema mahdollisimman lähellä neljää myös ottelun jälkeen.
Ottelu alkaa kello 18:30 Cocks Areenalla. Ottelun pääset katsomaan Cocks Areenan lisäksi Solidsportilta!