Käsipallon SM – finaalit kolkuttavat ovella ja finaalipariksi kauden päätteeksi ovat selvittäneet tiensä jo tutuiksi tulleet kilpakumppanit Cocks ja Dicken. Cocks ja Dicken kohtaavat nyt kolmatta kevättä peräkkäin finaaleissa ja aikaisempina kahtena vuotena on Cocks ollut selkeästi niskan päällä voittaen kaikki finaaliottelut. Vanhoihin tilastoihin on turha katsella, tasaisen runkosarjan pelanneet Dicken ja Cocks päätyivät tasapisteisiin runkosarjan päätteeksi, kumpainenkin kärsi kotimaan sarjassa vain kaksi tappiota. Runkosarjan ykköseksi nousi Cocks, sijoituksen ratkaisi keskinäiset ottelut, joista Cocks voitti kaksi, Dickenin viedessä yhden ottelun nimiinsä. Tähän keskinäisten otteluiden listaan voidaan lisätä myös Suomen Cupin välieräottelu, jossa kotikentällään esiintynyt Cocks tärkeässä paikassa suorastaan murskasi vastustajansa lukemin 28 – 14.

Cocks selvitti tiensä finaaleihin kaatamalla puolivälierissä BK – 46:en otteluvoitoin 3-0 (36-18, 30-23, 33-30), kun taas välierissä Atlas Vantaa laittoi Cocksin varsin tiukille, otteluvoitot kuitenkin Cocksille 3-1 (35-21, 27-28, 28-22, 27-24 ja. 21-21). Dicken puolestaan pääsi yhden ottelun vähemmällä, selvittäessään molemmat play off sarjansa suoraan kolmessa ottelussa, ensiksi kaatui Sjundeå IF ja tämän jälkeen kahden jatkoajalle venyneen ottelun tiukassa taistossa HC West.

Kuten arvata saattaa on eniten puheenaihetta ennen finaalipelejä riittänyt Cocksin pelaajien kieltäytymiset maajoukkueesta, Marius Leppin siirtäminen pois joukkueen vahvuudesta ja muutaman pelaajan yölliset seikkailut Tallinan yössä. Joukkue on käsitellyt, kuten joukkueen kuuluukin, nämä asiat sisäisesti ja  kaikki tämä on historiaa, kun tuomaripari Miro Korja – Jonas Laitinen Riihimäellä viheltää pilliin ensimmäistä kertaa ottelun alkamisen merkiksi.

Cocks uudessa tilanteessa

Kovaan ottelurytmiin tottunut Cocksin joukkue on aivan uudessa tilanteessa, kun viimeisimmästä ottelusta on vierähtänyt jo kaksi ja puoli viikko aikaa. Vain SM – liigaa tahkoavat joukkueet ovat tällaiseen rytmiin tottuneet, mutta Kukkolauma on pelannut koko kauden ajan lähes kolmen ottelun viikkotahtia ja tottunut pelaamaan väsyneenäkin.

” Meille jotka olemme olleet loukkaantuneina tuli tauko hyvään paikkaan. Olemme voineet harjoitella ja saaneet vähän lisäaikaa. Voihan se olla, että pelaamattomuus on pieni ongelma, mutta me olemme harjoitelleet niin hyvin etten usko sillä olevan niin isoa merkitystä. ” kommentoi Andreas Rönnberg ottelutaukoa Yle Sportenin haastattelussa.

Keskinäiset ottelut kaudella 2014 – 2015

SM – Liiga Dicken Cocks 27-40 (17-17)
Suomen Cup Cocks Dicken 28-14 (14-6)
SM – Liiga Dicken Cocks 25-26 (16-10)
SM – Liiga Cocks Dicken 21-32 (12-17)

 

Joukkueiden TOP 5 –maalintekijät runkosarjassa
Cocks
Nenita Vitalie Cocks 95
Voika Kristo Cocks 92
Tamminen Teemu Cocks 72
Safronii Gheorghe Cocks 64
Rönnberg Nico Cocks 61
Dicken
Söderlund Filip Dicken 120
Broman Benny Dicken 119
Rémy Anton Dicken 105
Broman Joacim Dicken 94
Thor Timmy Dicken 83
Joukkueiden TOP 5 –maalintekijät pudotuspeleissä
Cocks
Leikama Niko Cocks 29
Nenita Vitalie Cocks 27
Rönnberg Nico Cocks 24
Syrjälä Roni Cocks 24
Sjöman Robin Cocks 22
Dicken
Broman Joacim Dicken 32
Broman Benny Dicken 28
Thor Timmy Dicken 26
Noodla Valdar Dicken 22
Rémy Anton Dicken 20

 

Finaali