Slovenia kutsuu – jatko EHF Cupissa ratkeaa sunnuntaina

 

Viime sunnuntaina Siuntiossa yleisö juhli ja eli antaumuksella pelissä mukana, kun EHF Cupin kolmannen kierroksen karsintaottelussa Cocks kaatoi slovenialaisen RD Riko Ribnican 24-17 (14-9).  Ilman taistelua ei voittoa saatu, ja kentällä nähtiinkin kovaa vääntöä loppuun asti.
Seitsemän maalin etumatkan turvin Cocks matkaa huomenna lauantaina Sloveniaan, ja toinen karsintaottelu pelataan sunnuntaina klo 19 Suomen aikaan. Valitettavasti näillä näkymin ottelua ei näytetä suorana mitään kautta.
– Ribnica pelasi ensimmäisessä pelissä juuri niin kuin odotimme ja mihin olimme valmistautuneet, Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas kertoo joukkueen harjoituksissa viikolla.
– He osoittivat olevansa yhtenäinen joukkue, ja varaudumme siihen, että kotonaan he ovat tuplasti vaikeammin voitettavissa.

Siuntiossa nähtiin myös loistavaa maalivahtipeliä. Giedrius Morkunasiin kilpistyi puolet Ribnican maalintekoyrityksistä. Torstain harjoituksissa Morkunas ei hölläile, vaan treenaa täysillä.
– Veikkaan, ettei Ribnica uskonut meidän olevan ihan niin vahvoja kuin olimme viime pelissä. Toiseen peliin he osaavat jo varautua paremmin, Morkunas kommentoi.
– Tietenkin pelistä tulee meille vaikeampi heidän kotiareenallaan, mutta meillä on hyvät mahdollisuudet päästä jatkoon.

Valmistaudutaanko tämän tason peleihin sitten jollain erityisellä tavalla?
– Emme tarvitse mitään erityistä valmistautumista, sillä jokainen joukkueessa tietää mitä tekee kentällä ja kuka vastustajista on vaarallinen. Me pelaamme omaa peliämme, ja uskomme että se riittää, Morkunas toteaa tyynesti.

Samoilla linjoilla on Cocksin toinen maalivahti Kalle Alander, joka on syksyn aikana keskittynyt fysiikkatreeneihin ja kehittämään maalivahtipelin yksityiskohtia. Alander tavoittelee tietenkin lisää peliminuutteja Cocksissa sekä pääsyä maajoukkuerinkiin.
– Ribnica oli hyvä ja fyysinen joukkue, ja erityisesti heidän vasen pakkinsa oli erittäin vaarallinen. Odotan viikonlopun matsin olevan kova, Ribnica on varmasti vaikeampi vastus kotikentällään.
– Valmistaudun katsomalla videoanalyyseja edellisestä pelistä ja keskittymällä, Alander kertoo.
– Fiilis on hyvä, meillä on ollut hyvä valmistautumisviikko ja joukkue on keskittynyt. Kun pelataan omaa peliämme niin uskon, että jatkoon mennään!

RD Riko Ribnica – Cocks
Sunnuntaina 26.11. klo 19.00

Toinen joukkueista etenee jatkoon yhteistuloksen perusteella. Lohkovaiheen vastustajat arvotaan 30.11. ja jatkopelit alkavat helmikuussa 2018.