SIF simahti toisella jaksolla

Keskiviikon ainoa SM-liigaottelu pelattiin Riihimäen Urheilutalolla, jossa yhteen iskivät kotijoukkue Cocks ja Sjundeå IF. Cocks testasi ottelussa 5-1-puolustusmuotoa, joka ei vielä avausjaksolla tuottanut erityisen hyviä tuloksia. Siuntio pääsi toistuvasti hyville maalintekopaikoille ja kun Cocksin maalilla pelanneella Yevgen Umovistilla ei ollut paras päivänsä, pysyi ottelu taukoon saakka tasaisena. Andreas Rönnberg väläytteli maalintekijän taitojaan ja pommitti kahdeksan osumaa jo avausjakson aikana. Puolet Rönnbergin maaleista syntyi seitsemän metrin viivalta. Kotijoukkueen hyökkäyspeli ei kuitenkaan kulkenut parhaalla tavalla sekään ja maalinteossa onnistui avausjakson aikana vain neljä eri pelaajaa. Yksi neljästä oli Teemu Tamminen, joka rikkoi samalla 1800 SM-sarjamaalin rajapyykin. Tauolle lähdettiin Cocksin johtaessa yhdellä maalilla lukemin 14-13.

Ottelu jatkui tasaisena vielä toisen jakson alkuminuutit, kunnes Cocks tuttuun tapaansa vaihtoi uutta verta kentälle. Tuoreet jalat ja maalille vaihdettu Marius Aleksejev olivat tällä kertaa myrkyllinen yhdistelmä. Kaksi viiden maalin putkea veivät kotijoukkueen tavoittamattomalle karkumatkalle, eikä väsähtänyt vierasjoukkue saanut enää minkäänlaista kirivaihdetta silmään. Loppulukemat 29-20 nostivat Cocksin SM-liigan sarjakärkeen maalieron turvin.

Ottelun vakuuttavin pelaaja löytyi tällä kertaa Cocksin maalipuiden välistä. Vain seitsemän maalia selkänsä taakse ottelun toisella jaksolla päästänyt Marius Aleksejev on ollut erinomaisessa vireessä koko alkukauden, nyt palkinnoksi kolme tähteä. Andreas Rönnberg teki yli kolmasosan Cocksin maaleista ja palkittiin ottelun kakkostähtenä. Yhden tähden pelaaja löytyi Siuntion riveistä. Vikkelä pelintekijä Anton Luuppala oli tapansa mukaan paljossa mukana ja heitti joukkueelleen seitsemän maalia.

Cocksilla riittää ohjelmaa myös tulevina päivinä, kun joukkue matkaa Valko-Venäjälle metsästämään Baltian liigan pisteitä. Lauantaina vastaan asettuu hallitseva mestari SKA Minsk ja sunnuntaina Meshkov Brestin kakkosjoukkue.