Seuran koulutusohjelmassa aktiivista ja energistä osallistumista

Seuran koulutusohjelma käynnistyi heti kauden 2018-2019 alettua elokuussa 2018. Seuran koulutusohjelmassa tarjolla oli neljä, eri toimihenkilöiden tehtäviin perehtynyttä, koulutusiltaa. Ohjelman avasi joukkueenjohtajille ja tehtävästä kiinnostuneille suunnattu koulutus, jossa yhtenä osana käytiin läpi myös seuran käyttämää jäsenrekisteriä myClubia ja sen toimintoja.

Joukkueenjohtajien koulutuksessa saimme todenmukaisia arjen vinkkejä seurassa jo useamman vuoden toimineilta joukkueenjohtajilta, kun Anu Ranta ja Simo Rantanen kertoivat omia kokemuksiaan joukkueenjohtajan arjesta ja tehtävistä.

Syyskuun alussa ohjelma jatkui Suomen Käsipalloliiton Starttikurssilla, jonka meille ohjasi liiton koulutuspäällikkö ja seurassakin aikaisemmin toiminut Jaakko Horelli. Uusia innokkaita ja kokeneempia konkareita oli hieno porukka ja saimme tehokkaan cocktailin teoriaa ja käytäntöä, kun päivän aiheena oli valmennus ja valmentajuus. Demojoukkueiden roolin Starttikoulutuksessa upeasti hoitivat tytöt -05 ja tytöt -06 sekä pojat -09 ja pojat -08, kiitos myös heille hienosta osallistumisesta.

Kello ja kirjurikurssille saimme myös hyvin aktiivisen porukan kasaan. Minna Niemen ja Kaisa Kilpisen ohjaama koulutus kävi tehokkaasti läpi kirjurin tehtäviä ja ennen kaikkea junioriottelun näkökulmasta.

Tämän neljänsarjan, matalankynnyksen koulutuksia, päätti huoltajien koulutus lokakuun alussa. Paikalla oli jälleen aiheesta innostunut porukka, joiden aktiivisuus ja osallistuminen tekivät illasta entistäkin onnistuneemman. Kouluttajina toimineet Siiri Himberg ja Antero Puisto tarjoilivat tiiviin paketin urheiluvammoista, huoltajantehtävistä ja levon tärkeydestä aina teippauksiin saakka.

Jokaisen koulutuksen jälkeen kerätty palaute auttaa koulutusohjelmasta vastaavaa edelleen kehittämään ja kasaamaan tehokkaampaa koulutusta tarjolle tulevaisuuteen. Koulutuksia voidaan ja räätälöidäänkin seurassa tarpeen ja toiveen mukaan, jotta voisimme tarjota parhaimmat mahdolliset tiedot ja taidot tukemaan toimihenkilöidemme tehtäviä joukkueiden arjessa.

Kauden aikana on tarkoitus jatkaa koulutusohjelmaa muun muassa B-junioreiden sääntötuntemuskoulutuksen merkeissä.

Seuran koulutusten lisäksi seura kannustaa valmentajia kehittymään ja kouluttautumaan Suomen Käsipalloliiton tarjoamien valmentajakoulutusten avulla.

Lisää tietoa koulutuksista seuran junioripäällikoltä Viivi Kuja-Kyynyltä,
viivi.kuja-kyyny(at)cocks.fi tai p. 044 586 4017