Riihimäki Cup viikonloppuna Urheilutalolla

Tulevana viikonloppuna käynnistyy Riihimäen käsipalloelämässä uusi ja toivottavasti pitkäikäinen aikakausi. Riihimäen Cocks isännöi Urheilutalolla ensimmäistä kertaa järjestettävää Riihimäki Cupia, josta on tarkoitus muodostua vuosittainen perinne. Cocks saa kansainväliseen harjoitusturnaukseensa vieraakseen St. Petersburg Nevan Venäjältä, ZTR Zaporozhyen Ukrainasta ja ØIF Arendalin Norjasta.

Viikonloppuna Urheilutalolla on tiedossa todella hyvätasoista käsipalloa, sillä kaikki neljä mukana olevaa joukkuetta kuuluu oman maansa ehdottomaan eliittiin. Eivätkä pelkästään kuulu eliittiin, vaan itseasiassa jokainen joukkueista johtaa tällä hetkellä maansa pääsarjaa! Yhteensä joukkueet ovat hävinneet vain kaksi sarjaottelua koko kauden aikana. Kaikki neljä joukkuetta osallistuivat kuluvalla kaudella myös eurocupeihin, Cocks, ØIF Arendal ja ZTR Zaporozhye EHF Cupiin ja St. Petersburg Challenge Cupiin. Cocksin taival päättyi EHF Cupin ensimmäiselle, ZTR:n toiselle ja Arendalin kolmannelle karsintakierrokselle. St. Petersburg jatkaa edelleen matkaansa Challenge Cupissa.

OIFCocks aloittaa ottelunsa perjantai-iltana norjalaista ØIF Arendalia vastaan. Vuosi sitten Cocks oli Arendalissa pelaamassa vastaavanlaisessa turnauksessa ja siellä syntyi ajatus oman turnauksen järjestämisestä. Kotikentällään Arendal oli Cocksia parempi maalein 28-25. Arendalista Cocksiin kesken toissa kauden siirtynyt Nico Rönnberg tietää norjalaisten olevan kovassa iskussa.

”Heillä on tosi kova joukkue tällä hetkellä ja he johtavat Norjan liigaa vain yhden ottelun hävinneenä. Arendal on tunnettu erityisesti hyvästä puolustus- ja maalivahtipelaamisestaan. Lisäksi joukkuetta on vielä vastikään vahvistettu uudella kroatialaisella vasenkätisellä takamiehellä.”

Parhaillaan Puolassa käynnissä olevissa käsipallon EM-kisoissa Arendalin joukkueesta mukana on yksi pelaaja, vasen laituri Magnus Joendal.

ZTRLauantaina Cocks saa vastaansa ZTR Zaporozhyen. Ukrainan käsipallon kestomenestyjä johtaa Arendalin tapaan maansa liigaa vain yhden tappion rasittamana. Kaksi ottelua vähemmän pelannut paikallisvastustaja Motor Zaporozhye ei tosin ole kärsinyt pistemenetyksiä vielä lainkaan.

Cocks ja ZTR ovat viime vuosien aikana kohdanneet toisensa yhden kerran, tammikuussa 2014 harjoitusottelussa Liettuan Klaipedassa. Tuolloin ZTR oli niukasti parempi maalein 31-30. Riihimäkeläisittäin mielenkiintoisen ZTR:stä tekee se, että joukkueen riveissä pelaa edelliset kolme kautta Cocksin maalia vartioinut Yevgen Umovist.

NevaSunnuntaina Cocksia vastaan astelee Venäjän Superliigaa johtava St. Petersburg. Pietarilaisten ykkösjoukkuetta Cocks ei ole viime vuosina kohdannut, mutta mikään tuntematon suuruus joukkue ei silti Cocksille ole. Siitä pitävät tietenkin huolen täksi kaudeksi Pietarista Cocksin riveihin siirtyneet Viktor Kovalenko ja Vitalii Shitsko. St. Petersburg oli myöskin Andrei Novoselovin edellinen seura ennen Cocksia.

Venäläiset matkaavat Riihimäelle ilman EM-kisoissa mukana olevaa päävalmentajaansa ja kahta pelaajaansa. Olympiakultaa ja kaksi maailmanmestaruutta pelaajaurallaan voittanut Dmitri Torgovanov valmentaa tätä nykyä St. Petersburgin lisäksi myös Venäjän maajoukkuetta. EM-ryhmäänsä Torgovanov valitsi omasta joukkueestaan yhden pelaajan, maalivahti Victor Kireevin. Toinen pietarilaisten kisoissa oleva pelaaja on cocksilaisille SKA Minskin riveistä tuttu valko-venäläinen Viktar Zaitsau.

Turnausisäntä Cocks lähtee kaikkiin viikonlopun otteluihinsa haastajana. Tiistain SM-liigaottelu HIFK:n vieraana ei toiminut parhaana mahdollisena kenraaliharjoituksena viikonlopun koitoksia ajatellen, mutta ottelun hyviin puoliin lukeutui muun muassa Viktor Kovalenkon paluu pelikentille. Umpilisäkeleikkaukseen joutuneen Vitalie Nenitan poissaolo kotiturnauksesta on ikävä asia, mutta Kovalenko lukeutuu niihin oikeakätisiin pelaajiin, jotka voivat oikean takamiehen tontilla paikkaajana toimia. Kentällä saatetaan nähdä täysin uusiakin kasvoja, sillä Cocksin ryhmässä on mukana kaksi uutta testipelaajaa. Venäläinen pelinrakentaja Dmitry Chernykh on harjoitellut joukkueen mukana jo pari viikkoa ja keskiviikkona Riihimäelle saapui valko-venäläinen oikea takamies Andrei Vakhnovich.

RiihimäkiCup4

Cocksin kausikortilla ja seuran jäsenkortilla ilmainen sisäänpääsy kaikkiin otteluihin.