Revolverihaastiksessa Vuoden käsipalloilija 2017 Nico Rönnberg

Vuosittain Urheilutoimittajien liitto valitsee eri lajien parhaat suomalaisurheilijat. Tänä vuonna urheilutoimittajat valitsivat Riihimäen Cocksin ja miesten maajoukkueen Nico Rönnbergin vuoden 2017 parhaaksi käsipalloilijaksi. Valinta oli Nicolle ensimmäinen, ja varmasti ansaittu: viime kotipelissä ylittyi 1200 maalin rajapyykki SM-liigassa, ja maajoukkueessakin on 25-vuotiaalla takaheittäjällä jo 161 maalia 43 ottelussa.

Millainen mies Cocksin varakapteeni sitten on? Näin hän vastasi muutamaan revolverikysymykseen:

1) Kuka olet?
– Olen Nico Rönnberg, olen 25-vuotias ja asun Karjaalla. Perheeseeni kuuluu vaimo Sara, vajaa puolivuotias poikamme Dominic ja koira, jackrussellinterrieri. 

2) Onko sinulla muuta ammattia kuin käsipalloilija?
– Olen opiskellut putkimieheksi.

3) Kerro lempiruokasi, lempileffasi ja paras tapasi rentoutua?
– Arkiruuista paras on makaronilaatikko, ja roskaruuista lemppari on kebab. Lempileffojani ovat The Fast And The Furious -elokuvat. Paras tapa rentoutua on olla mökillä kesällä. Muuten rentoudun perheen kanssa ulkoillen. 

4) Millainen isä haluat olla?
– Vaikea kysymys, koska olen ollut isä vasta 4,5 kk, mutta haluan olla hänelle hyvä esimerkki. Haluan olla kiltti isä, mutta pitää kasvatuksessa hyvistä säännöistäkin kiinni. Tärkein mitä haluan hänelle opettaa, kun hän kasvaa vanhemmaksi, on kohdella muita siten miten haluaa muiden ihmisten kohtelevan häntä. 

5) Milloin olet aloittanut käsipallon? Isäsi on yksi suomalaisia käsipallolegendoja, miten se näkyi lapsuudessasi?
– En muista tarkkaan ikää, mutta käytännössä olen ollu pienestä pojasta lähtien isän mukana halleilla. Aktiivisesti aloitin ensimmäisessä joukkueessa 5-6-vuotiaana.
– Isän käsipallopelaaminen ei varmaan muuten ole vaikuttanut minuun, paitsi että lajina se oli aika varma valinta. Isä on aina ollut minun idolini sekä ihmisenä että myös käsipallopelaajana.

6) Paras käsipallomuistosi lapsuudesta?
– Kyl varmaan ulkomaan pelireissut.

7) Paras käsipallohetkesi urallasi?
– Monta on ollut, mutta varmasti ensimmäinen SM-kultaa, Baltian Liigan voitto ja myös EHF cupin lohkovaiheet ovat ne isoimmat minulle. 

8) Vahvuutesi käsipalloilijana?
– Hyvä heitto ja kyky nähdä hyvin joukkuekaverit kentällä. 

9) Heikkoutesi/haasteesi käsipalloilijana?
– Yritän koko ajan mennä eteenpäin joka osa-alueella. Joskus omat epäonnistumiset voi jäädä vaikuttamaan liian kauaksi aikaa, vaikka pitäisi unohtaa heti ja keskittyä seuraavaan palloon. 

10) Mistä unelmoit, ihmisenä ja käsipalloilijana?
– Toivon saavani elää hyvää elämää perheeni kanssa, ja että Dominic – ja jos saamme lisääkin lapsia – saisi olla terveenä. Käsipalloilijana unelmoin, että pääsisin pelaamaan Mestareiden liigaa joskus. 

11) Kuka on pelaajaidolisi?
– Mikkel Hansen

12) Millainen joukkue Cocks on, ja millainen on oma roolisi joukkueessa?
– Cocks panostaa oikeasti ja todella käsipalloon. Haluamme koko ajan ottaa askeleita eteenpäin. Cocksissa on monta kansallisuutta, puhumme montaa kieltä ja joukkuehenki on aina ollut hyvä. Omasta roolista on vaikea sanoa, mutta olen Temen varakapteeni ja yritän tuoda huumoria mukaan joukkuehenkeen ja saada koko joukkueen taistelemaan.

Nico Rönnberg nähdään kentällä tällä viikolla kahdesti, kun sekä tiistaina että keskiviikkona pelataan SM-liigan kotiottelut Riihimäen Urheilutalolla.

Cocks – HIFK ti 30.1. klo 19
Cocks – PIF ke 31.1. klo 19