RD Koper yllätti – Göppingen seuraavaksi Suomeen

Viime viikonlopun EHF Cupin lohkovaiheen avaus on takanapäin ja tulevana viikonloppuna edessä uusi yritys pistetilin avaamiseksi Kroatiassa, kun sunnuntaina Cocks kohtaa RK Nexen. Kolmas vastustaja, lohkon ennakkosuosikki Frisch Auf Göppingen puolestaan saapuu Suomeen lauantaina 24.2. klo 17. Peli pelataan jälleen Siuntiossa, ja Cocks tarjoaa ilmaisen fanibussin Koper-pelin tyyliin kaikille mukaan ilmoittautuneille. Bussi lähtee Urheilutalolta lauantaina klo 15. Voit varata paikkasi: thomas.lindstrom@cocks.fi, 040 354 5822. Otteluliput: Aikuiset 15€ / lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset 10€. Liput voi ostaa paikan päältä tai etukäteen täältä.

Lauantaina viisisataa katsojaa oli saapunut Siuntion Folksam Arenalle lauantaina toiveissaan todistaa Cocksin pistetilin avausta EHF Cupin lohkovaiheen startissa. Slovenialainen RD Koper pääsi kuitenkin yllättämään Cocksin, jonka oli tyytyminen viiden maalin erolla häviöön.

Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas totesi pelin jälkeen puolustuksen olleen liian pehmeää.
– Puolustimme aivan liian heikosti mitä tällä tasolla pitäisi. Olimme liian pehmeitä ja vastustaja pääsi keskeltä hyville heittopaikoille. Hyökkäyspuoleen olen tyytyväinen, 27 maalia ja vähän teknisiä virheitä.

Yksitoista maalia tehnyt Nico Rönnberg oli samoilla linjoilla.
– Aloitimme hyvin ja pääsimme alussa kolmen maalin johtoonkin. Sitten puolustuksemme putosi liian alas ja vastustaja pääsi maalin tekoon liian helposti. Positiivista oli se, että saimme tehtyä maaleja, mutta se ei vaan tänään riittänyt.

Pieni, mutta äänekäs RD Koperin kannattajajoukko siivitti joukkuetta voittoon toisella puoliajalla. Koperin valmentaja Veselin Vujovic oli tyytyväinen nuoriin pelaajiinsa.

– Erittäin hyvä alku lohkovaiheessa meille. Cocksin avoin puolustus antoi meille hyvät mahdollisuudet maalintekoon ja maalivahtimme teki tärkeitä torjuntoja. Olen todella tyytyväinen miten nuori joukkueemme pärjäsi, suurin osa pelaajista on 18-22-vuotiaita, joten tulevaisuus näyttää siltä osin hyvältä.

Kehuttu Koperin maalivahti, italialainen  Thomas Postogna oli ensi kertaa joukkueen mukana.
– Joukkueemme on nuori. Yhdessä olemme vahvoja ja valmentajamme on meille hyvin tärkeä. Tänään erityisesti puolustus oli hyvää ja auttoi minua paljon. Tämä oli ensimmäinen pelini joukkueessa ja olen erittäin ylpeä voidessani osoittaa, että Italiastakin voi tulla pelaajia pelaamaan tälle tasolle.

Cocks – RD Koper 27-32 (14-16)

Maalintekijät:
Nico Rönnberg 11
Aliaksandr Bachko 5
Vitalie Nenita 3
Roni Syrjälä 2
Davor Basaric 2
Teemu Tamminen 1
Bojan Zupanjac 1
Aliaksandr Tsitou 1
Viktor Kovalenko 1