Punakeltaista päälle ja Energia Areenalle – ”Punainen koira” vastassa Mestareiden liigassa

Riihimäen Cocks kohtaa VELUX EHF Champions Leaguen seuraavalla, neljännellä kierroksella Romanian hallitsevan mestarin Dinamo Bucurestin. Ottelu käydään kuluvan viikon keskiviikkona 3.10. klo 18.15 Vantaan Energia Areenalla. Lippuja otteluun ovelta tai etukäteen Lippu.fi -palvelusta täältä.

Edellisessä Mestareiden liiga-ottelussaan Wisla Plockin vieraana ruman tappion kärsinyt Riihimäen Cocks lähtee pistejahtiin uudella asenteella. Kiireistä syksyä elävän Cocksin kone ei viimeisissä otteluissa ole tahtonut lähteä kunnolla käyntiin, mutta nyt joukkueen vakaana aikomuksena on kääntää kurssi jälleen uuteen nousuun.

– Olemme käyneet joukkueen kanssa Wisla Plockin ottelun läpi ja analysoineet mitä pelin aikana tapahtui. Muutamme asennettamme ja pelaamme uudella ilmeellä keskiviikkona, Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas toteaa.
– Keskiviikon pelissä meidän tulee pelata hyvin keskittyneesti ja vahvalla itseluottamuksella, kuten teimme kahdessa ensimmäisessä Mestareiden liigan ottelussa. Kotikentällä taistelemme varmasti pisteistä. Erityisesti toivon, että yleisö löytäisi Energia Areenalle ja antaisi tukensa, kuten hienosti Ademar Leonia vastaan. Yhdessä voimme enemmän, Savukynas vetoaa.

Cocksin kokoonpanossakin on tapahtunut muutoksia.
Viktar Zaitsau on vapautettu sopimuksestaan Riihimäen Cocksin kanssa etsimään uusia haasteita, Cocksin puheenjohtaja Jari Viita kertoo ja toivottaa Zaitsaulle menestystä tulevaisuuden peleissä.

Tasaväkinen ja fyysinen ottelu tiedossa

Mikään huono joukkue ei Cocksin vastustajaksi astu tälläkään kertaa, vaikka pelkkää voittokulkua ei Dinamonkaan meno ole alkukaudella ollut. Mestareiden liigassa joukkue on lohkokakkosena kahdella voitolla ja yhdellä tappiollaan. Kotikentällään se on onnistunut voittamaan niukasti niin Elverumin kuin Wacker Thuninkin, mutta Espanjassa joukkue joutui lopulta taipumaan Ademar Leonin käsittelyssä. Romanian liigassa Dinamo on tällä hetkellä neljäntenä kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä kaikkiaan neljästä ottelusta. Paikallisvastustaja CSM Bucuresti johtaa sarjaa puhtaalla pelillä.

Cocks ja Dinamo Bucuresti kohtasivat toisensa viime kauden alla Valko-Venäjän Brestissä järjestetyssä harjoitusturnauksessa. Tuolloin Cocks pystyi laittamaan Dinamolle toden teolla kampoihin vahvan toisen jakson ansiosta, mutta Dinamo kuitenkin voitti ottelun lopulta maalein 30-29 (18-11). Vaikka tuosta ottelusta on kulunut vasta reilu vuosi aikaa, ei varsinkaan Dinamon osalta mikään ole enää ennallaan.

Jo kesken viime kauden vaihtuneen valmentajan lisäksi kaikkiaan seitsemän pelaajaa vaihtoi uuden kauden alla maisemaa ja kahdeksan uutta pelimiestä saapui tilalle. Paikallisvastustaja CSM:n riveihin vaihtaneet Estekin veljekset, Suomen maajoukkueelle tuttu viivamörssäri Marius Mocanu ja Cocksille SKA:n riveistä tuttu valkovenäläinen Vadim Gayduchenko ovat pahoja menetyksiä, mutta laatupelaajia on joukkueeseen tullut tilallekin.

Amine Bannour ja Florin Acatrinei muodostavat kokonaan uuden ja vahvan kaksikon oikean takamiehen paikalle. Heitä täydentävät takaosastolla pelinrakentaja Kamel Alouini ja vasen pakki Ante Kuduz. Kun vielä kaikki muutkin pelipaikat maalivahtiosastoa myöden saivat uutta täydennystä, voi joukkueen sanoa uudistuneen todella voimakkaasti. Vanhoista pelaajista vastuuta edelleen kantavat muun muassa venäläistakamies Vitaly Komogorov ja ranskalaislaituri Hugo Descat.

Andre Udd ja Oleksandr Kyrylenko valmiina keskiviikkoon

Puolassa Mestareiden liiga -debyyttinsä tehnyt Andre Udd sai reilusti peliaikaa  viime lauantaina SM-liigan ottelussa Atlas Vantaata vastaan. Maalejakin kertyi kiitettävä määrä, mutta se ensimmäinen Mestareiden liigassa odottaa vielä.

– Odotan innolla keskiviikon peliä, ekat peliminuutit Mestareiden liigassa on nähty, mutta maaleja jäi tekemättä. Siinä haluan auttaa joukkuetta tällä kertaa, Udd sanoo.
– Kahdessa ensimmäisessä pelissä taisteltiin jopa voitosta, nyt olisi kova nälkä ottaa täyspotti. Yleisö on se meidän seitsemäs pelaaja, ja erityisesti Puolassa huomasi miten paljon yleisö peliin vaikuttaa. Toivon, että punakeltaiset fanit löytävät tiensä Energia Areenalle ja kannustavat meidät voittoon! 

Valmistautuminen peliin menee Andre Uddilla tietyn kaavan mukaan.
– Aamukävely ja liikkuvuutta pelipäivän aamuna ja sitten tietty pelipäivän ateria ennen peliä. Mikä se on, lyötyy Cocksilaisesta, Udd vinkkaa.

Cocksin tuoreimpia uusia kasvoja on myös pelinrakentaja Oleksandr Kyrylenko, joka kertoo asettuneensa joukkueeseen hyvin.
– Kolmesta pelistä kaksi oli hyviä, yksi todella huono. Itse koen, että olen paremmin mukana joukkueessa nyt kuin alussa. Kuitenkin haen vielä omaa peliä, jotta voisin luoda pelaajille enemmän pelitilanteita, Kyrylenko pohtii.
– Joukkueena meidän tulee uskoa enemmän itseemme ja auttaa toisiamme niin kentän laidalla kuin harjoituksissakin. Emme ole päässeet näyttämään parasta joukkuepeliämme, mutta suunta on sinne. Cocksilla on joukkueena kaikki tarvittavat ominaisuudet taistella viimeiseen minuuttiin asti – ja se onkin yksi tärkeimmistä ellei tärkein asia. Vähän hienosäätöä niin pääsemme näyttämään mitä osaamme!

 

Lisätiedot: Puheenjohtaja Jari Viita, jari(at)viita.fi, +358 500 480 744

VELUX EHF CHAMPIONS LEAGUE
Round 4

Cocks – Dinamo Bucuresti
Keskiviikkona 3.10. klo 18.15
Vantaan Energia Areena