Pirkkola SM-liigan kärkikamppailun näyttämönä

Käsipallon SM-liigan runkosarjaa on vielä kymmenkunta kierrosta pelaamatta, eivätkä piste-erot kärkijoukkueiden välillä ole kovinkaan suuria. Siitä huolimatta keskiviikon kärkikamppailussa Cocksin ja Dickenin välillä pelataan jo suurin panoksin. Mikäli kolmen pisteen turvin sarjaa johtava Cocks voittaa ottelun, ottaa se jo ison harppauksen kohti runkosarjan voittoa. Jos taas sarjakakkonen Dicken onnistuu yllättämään riihimäkeläiset, on ykköspaikka jälleen molempien joukkueiden ulottuvilla.

Hieman hapuillen vuotensa aloittaneelle Dickenille voitto Cocksista olisi ehkäpä kuitenkin runkosarjan voittoakin tärkeämpi sarjan toisen sijan säilyttämisen kannalta. Dicken hävisi viikko sitten HC Westille selkeällä viiden maalin erolla 28-23 ja kovakuntoiset kauniaislaiset hengittävät nyt tiukasti lauttasaarelaisten niskaan ja yrittävät kammeta itseään sarjataulukossa ylöspäin. On varsin mahdollista, että joukkueet kohtaavat toisensa keväällä SM-liigan välierissä, jolloin runkosarjassa korkeammalle sijoittunut saisi arvokkaan kotiedun itselleen.

Cocksin kannalta tilanne on selkeä. Niin kauan kuin joukkue jatkaa tammikuussa esittämiään vahvoja otteita ja etenee kotimaan kentillä voitosta voittoon, pitää se myös SM-liigan runkosarjan ykköstilan hallussaan loppuun asti. Tällä hetkellä suurimmat pilvet joukkueen menestyksen ylle asettaa loukkaantuneiden takapelaajien suuri määrä, jonka seurauksena keskiviikon kärkikamppailussakin kunnossa olevia pelaajia joudutaan kuormittamaan turhankin paljon. Kun viikonloppuna on vielä edessä pitkä ja raskas Baltian liigan pelimatka Latviaan ja Liettuaan ja SM-liigassa pelitahti jatkuu tulevinakin viikkoina tiiviinä, olisi rasitusta jo vähitellen pystyttävä jakamaan useampien pelaajien kesken. Onneksi umpilisäkeleikkauksestaan toipuva Vitalie Nenita alkaa vähitellen palaamaan harjoitusvahvuuteen ja pitkäaikaistoipilas Andreas Rönnberg pystyy jo harjoittelemaan pallon kanssa muun joukkueen mukana.

Dicken – Cocks ke 3.2. klo 18:30 Pirkkolan Palloiluhalli