Pelinrakentaja Onur Ersin siirtyy Cocksiin Besiktasista

Miesten edustusjoukkueen kokoonpano tulevalla kaudella alkaa olla viittä vaille valmis. Kokenut turkkilainen pelinrakentaja, 29-vuotias Onur Ersin siirtyy Cocksiin Besiktasista 1+2-vuotisella sopimuksella.

 – Taas on yksi tärkeä palanen paikallaan, kun saadaan toinen pelinrakentajapaikka täytettyä. Onur on todella kokenut, jollaista olemme hakeneet Drjodje Djekicin aisapariksi. Ensimmäisenä turkkilaisena ei Onurin onneksi tarvitse tulla yksin Cocksiin, sillä Besiktasista siirtyy myös kroatialainen Josip Buljubasic, jonka siirto julkistettiin jo aiemmin, päävalmentaja Kaj Kekki kommentoi.

Onur Ersin on pelannut Turkin nuorten ja miesten maajoukkueissa 170 maaottelua. Europeleistä hänellä on kokemusta niin EHF Cup, EHF European League kuin EHF Champions League -tasolta asti. Lue lisää täältä.

– Olen todella iloinen päästessäni osaksi Riihimäen Cocksia. Uskon, että tulevasta kaudesta tulee menestys. Itse teen parhaani ja taistelen joukkueen puolesta loppuun asti. Odotan jo innolla, että pääsen perheeni kanssa Suomeen ja liittymään joukkueeseen, Onur kertoo.

Onur Ersinin sopimuksen myötä edustusjoukkueeseen etsitään enää maalivahtia kotimaahansa palanneen Giedrius Morkunasin tilalle. Ja yksi sopimus on vielä julkistamatta teknisistä syistä.
– Tässä kohden täytyy kiittää Kaj Kekkia, joka on katsonut läpi kymmeniä pelaajia ja satoja pelaajavideoita, seuran puheenjohtaja Jari Viita toteaa.
– Tuntuu luottavaiselta, vaikka joka kertahan vaikuttaa, että joukkue on vuosi vuodelta parempi, hän naurahtaa.

Entä onkos kansainvälisistä otteluista mitään ennakkotietoa?
– Tällä hetkellä kaikki on vielä auki. Toukokuun loppuun kaavailtu käsipalloseurojen Forum Club Handball -kokoontuminen Kölnissä siirtyi kesäkuun puoliväliin ja Kreikkaan. Ehkä silloin ollaan viisaampia, Viita toivoo.

– Myös naisten joukkue saa vahvistusta tulevalla kaudella, mutta kerrotaan niistä sitten myöhemmin, Viita vihjaa.