Pekka Järvinen seuratoiminnan johtajaksi

Riihimäen Cocks saa Joulun alla iloisia uutisia, kun seuratoimintajohtajana aloittaa vahvasti jo aikaisemmin Riihimäkeläisen käsipallon parissa toiminut Pekka Järvinen.

Tuttu kasvo urheilupiireistä

Kerro hieman itsestäsi ja omasta urheilutaustastasi

Tää on aina se vaikein. 

Olen 41-vuotias riihimäkeläinen, joka on tehnyt työuraa kunnallisen nuoristyön parissa, nuoriso-ohjaajan, erityisnuorisotyöntekijän ja nuorisosihteerin rooleissa. Työhistoriaan kuuluu tietysti paljon biljardin peluuta ja viimeisimpien vuosien aikana myös e-urheilua sekä nuorille suunnatun punttikerhon ohjaamista.

Pekka Järvinen

Urheilusta lyhyesti: Junnuna kokeilin useampaa lajia kiekosta kansantansseihin, mutta pesiksen ja karaten parissa viihdyin, kunnes 8-luokalla löysin käsipallon. Siitä junnupolku loppuun asti, pieni kymmenvuotiseksi venähtänyt tauko lajista ja takaisin aikuisena harrastamaan KuMuRin ja Dynamon väreissä. Viimeisen viisi vuotta olen ollut myös mukana käsipallon valmennuskuvioissa 09-joukkueen matkassa. 

Minkälaisten työtehtävien parissa tulet tekemään töitä Cocksissa?

Kaikki seuratoiminnan pyörittäminen, talous ja varainhankinta varmaan siinä se isoin palikka. Ja tietysti junioritoiminnan organisointi ja kehittäminen. 

Kaiken kaikkiaan koen että mun tärkein tehtävä on varmistaa, että meidän valmentajilla on mahdollisuudet toteuttaa laadukasta valmennustyötä ja meidän pelaajilla on mahdollisudet harrastaa haluamallaan tasolla turvallisesti. 

Oletko asettunut itsellesi tai Cocksille jo jotain tavoitteita

Olen mä jo joitain lyhyen ja keskipitkän visioita päässäni luonut. Ihan ensimmäisenä tavoitteena on saada jokaiseen juniorisarjaan joukkue Cocksilta. Tämä vaatii muutamia valmentajia vetämään näitä joukkueita ja muita joukkueiden taustahenkiöitä pyörittämään joukkuearkea. 

Seuratoiminnan vahvistaminen on toinen tässä suht lyhyellä aikavälillä tavoiteltava muutos. 

Ensisijaisesti koen olevani tekemässä työtä valmennuksen ja joukkueiden eteen, joten se tärkein tavoiteasettelu tulee sieltä.

Mikä sinulle on tärkeää urheilussa ja käsipallossa

Tässä varmaan näkyy kaikkein selvimmin mun taustani nuorisotyön parissa. 

Tärkeintä urheilussa on ilo ja tekemisestä nauttiminen, eli tekemisen pitää tuntua merkitykselliseltä ja tuottaa mielihyvää. Valmentajan tehtävä on auttaa urheilijaa kehittymään, ruokkia urheilijan motivaatiota ja osallistaa ja kannustaa urheilijaa kehittämään itse itseään ja oivaltamaan kehitystä urheilijan ikäkausitason mukaisesti. 

Kuten kaiken huoltajia tukevan kasvatustyön, jollaiseksi lasten ja nuorten valmentamisen koen, tavoitteena tulee olla fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti hyvinvoivia ihmisiä – bonuksena on, jos heistä tulee älyttömän hyviä käsipallossa.

Mitä erityisesti haluaisit kehittää Cocksissa?

Tää varmaan kirkastuu ajan mittaan vielä. Mutta se, että olisi jokaisessa sarjassa Cocksilainen joukkue olisi kyllä hieno homma! Ja tietty se, että oltaisiin suurin käsipalloseura Suomessa.

Lisäksi näkisin tarpeellisena mahdollistaa Riihimäellä jatko-opintojen ja käsipallon yhdistämisen ammattikorkeakoulu- ja yliopistotasolla erilaisin etäopiskelun mahdollistavin menetelmiä. Tää toki vaatii meiltä ja oppilaitoksilta kykyä tarkastella asioita uudella tavalla.

Järvinen aloittaa työnsä Cocksissa ensi vuoden alussa. Cocks pelaa seuraavan kerran Riihimäelle 18.1. HIFKiä vastaan.

Cocks toivottaa kaikille rauhallista Joulua ja onnellista uutta vuotta!