Paavo Nelke Cocksin maalivahtivalmentajaksi

Uuden päävalmentajan lisäksi Riihimäen Cocksin edustusjoukkueen valmennusryhmä kokee muitakin muutoksia. Kesäkuun lopussa joukkueen uudeksi käskyttäjäksi Riihimäelle saapuva liettualainen Gintaras Savukynas ei tahdo rinnalleen varsinaista kakkosvalmentajaa, mutta toivoi saavansa avukseen viimeisinä vuosina Cocksilta puuttuneen maalivahtivalmentajan. Tämän pestin ottaa vastuulleen seuran kahta ensimmäistä Suomen mestaruutta kentän puolella voittamassa ollut virolainen maalivahtisuuruus Paavo Nelke. Joukkueen huolto- ja muu taustaryhmä säilyy ennallaan.

Aktiiviuransa päättymisen jälkeen Riihimäelle asumaan jäänyt Nelke oli päättyneellä kaudella mukana Cocksin paikallisvastustaja Dynamo Riihimäen valmennusryhmässä ja käväisi syksyn ensimmäisessä paikallisottelussa kentänkin puolella. Tulevalle kaudelle Nelke vaihtaa kuitenkin väriä vanhaan tuttuun kelta-punaiseen. Värikkäänä persoonana peliurallaan tunnetuksi tullut 45-vuotias Nelke uskoo pystyvänsä auttamaan Cocksia jälleen uusiin saavutuksiin.

”Erittäin mielelläni tulen mukaan. Vähän ehdinkin jo odotella kutsua maalivahtivalmentajaksi Cocksiin. Nykyaikaisessa käsipallossa maalivahdit kaipaavat omaa valmennusta. Vaikka maalivahti olisi kuinka hyvä tahansa, hän tarvitsee ja hyötyy aina siitä, että valmentaja kiinnittää toimintaan erityishuomiota.”

Rooliaan päävalmentaja Savukynaksen ainoana aisaparina Nelke ei pidä erikoisena. Vastaavanlainen käytäntö on maailmalla yleisesti käytössä.

”Maailman huippuseuroissa käytäntö on hyvin usein se, että ykkösvalmentaja valmentaa pelaajia ja toinen valmentaja touhuaa maalivahtien kanssa. Cocksissa on todella hyvät maalivahdit, huippumaalivahdit. Minulle iso ja hyvä haaste on, että Alanderin Kallesta pitäisi pikkuhiljaa alkaa tehdä maajoukkuetason maalivahtia. Kaikki ainekset hänessä siihen on.”

Kuva: FSC Media