Otteluraportti: Cocks-GrIFK – ”Puolustuksen ja maalivahtipelin kautta voittoon”

Riihimäen Cocks pelasi keskiviikkona kauden kolmannen ottelun. Tällä kertaa vastaan asettui Kauniaisten GrIFK Cocks Areenalla. Lopputuloksena Cocksille 25-20 voitto ja näin ollen kaksi pistettä jäivät jälleen Cocks Areenalle. Cocksin parhaimpina pelaajina häärivät tänään vakuuttavat 17 torjuntaa esittänyt Adrian Tenghea, 7 maalia tehnyt Teemu Tamminen ja 5 maalia iskenyt Davor Basaric. Kolmella LähiTapiola tähdellä palkittiin Tenghea, ja yhdellä tähdellä Tamminen.

Rasitus näkyy pelaamisessa

Cocks pelasi tasaisesti täydet 60 minuuttia, vaikka todellista irtiottoa ei nähty missään vaiheessa. GrIFK kävi nopeasti johdossa ensimmäisen puoliajan alkupuolella. Cocks kiri kuitenkin rinnalle ja ohi vielä ensimmäisellä puoliajalla, ja toisella puoliajalla GrIFK ei päässyt enää haastamaan kotijoukkuetta. 

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki kertoi ottelun jälkeen että alkukauden kova treenaaminen näkyy pelaamisessa.

–  Tekeminen tuntuu vielä tehossa, ei saada vielä 100% ulos joukkueesta. Rasitus on ollut kovaa ja tähtäin europeleihin. Viikon päästä kevennetään treeniä. Peli oli kuitenkin taas askel eteenpäin, Kekki kertoi käsipallon SM-liigan haastattelussa.

Maalivahtipeli ratkaisi pelin

Cocksin maalivahti Adrian Tenghea venyi pallon eteen peräti 17 kertaa ottelun aikana, ja oli hyvän puolustuspelin ohella yksi suurimmista syistä Cocksin voitossa. Myös GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman kehui romanialaismaalivahtia.

– Pelissä meillä paljon hyvää, mutta hyökkäyspäässä heitot kuudesta metristä ja takaa pitää mennä maaliin. Nyt niitä meni liian paljon ohi. Cocksilla on hyvä maalivahti, Källman summasi käsipallon SM-liigan haastattelussa.

Seuraavan kerran Cocks pelaa kotona heti tulevana lauantaina 25.9. kun kello 16:00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu HC Tallin Virosta. Nähdään Cocks Areenalla!