Nico Rönnberg jatkaa Cocksissa

SM-liigan semifinaalit starttaavat Cocksin osalta huomenna, ja mikäs sen parempi uutinen loppupelien alle kuin Nico Rönnbergin jatkosopimus ensi kaudeksi 2019/2020. Rönnbergillä on takanaan elämänsä paras kausi, startti EHF Mestareiden liigassa oli koko joukkueelta ennakoitua parempi ja Rönnberg itse piti lohkovaiheen parhaan maalintekijän paikan 72 maalilla. Pääsiäisviikonloppuna Cocks yllätti varmasti ainakin kisaisännät voittamalla Baltian liigan mestaruuden peleillä, joissa molemmissa oltiin useamman maalin takaa-ajoasemassa. Rönnberg saikin Final4-turnauksesta ansaitun tunnustuksen, arvostetuimman pelaajan MVP-palkinnon (Most valuable player).

Nico Rönnberg myöntää, että kausi on ollut erittäin hyvä. Vielä ei olla kuitenkaan takki auki.
– Ensiksi pitää pelata tämä kausi loppuun, ja hoitaa poika kotiin Riihimäelle, Rönnberg viittaa Suomen mestaruuteen.
– Pelaajana on aina iso haaste tehdä asiat paremmin päivästä päivään ja pelistä peliin. Tulevalla kaudella ollaan taas vuoden verran vanhempia ja kokeneempia, ja taso täytyy pitää korkealla.
– Tärkeintä tulevalla kaudella on, että haluan tehdä ja myös teen joukkueelle syöttöjä ja rakennan paikkoja. Se on vienyt nyt omaa peliäni paremmaksi. Oma maalisaldo ei ole enää se isoin juttu, vaan joukkue. Tämä on automaattisesti nostanut omaa tasoani myös.
– Hyvällä mielellä lähden uuteen kauteen, mutta ennen sitä haluan kyllä viettää hyvän kesäloman, unohtaa hetkeksi käsiksen, palautua kunnolla kaudesta, saada paikat kuntoon, treenaa omatoimisesti ja nauttia ajasta perheen kanssa uudessa talossa ja mökillä.

Huhuja ulkomaisten seurojen tarjouksista on ollut liikkeellä. Mikä painaa vaakakupissa Cocksin suuntaan?

– Tarjouksia on, mutta on vaikea löytää sellaista mahdollisuutta, jossa kaikki minulle tärkeät osa-alueet natsaa. Minulla on perhe, vaimo ja pieni poika, sekä ystävät täällä – nämä ovat tärkein asia mun elämässä, Rönnberg korostaa.
– Cocks ja Jari Viita ovat antaneet minulle paljon, ja saan täällä pelata kovia pelejä ja ensi kaudella päästään pelaamaan ja treenaamaan omassa hallissa. Nyt tuntuu hyvältä, että päätös on tehty, vaikka jotkut tarjouksista on ollut tosi hyviä. Sanotaan, että kovin lähellä oli siirtyminen, Rönnberg naurahtaa.
– Katsotaan ensi kauden jälkeen uudestaan. Mun taidot ei haihdu mihinkään, eikä EHF-tilastotkaan vanhene kovin nopeasti. Vuoden päästä on toivottavasti yhtä hyvät mahdollisuudet lähteä, ja cv kunnossa.

Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas on oletetustikin tyytyväinen tilanteeseen.
– Olen iloinen, että Nico on tehnyt päätöksen. Hän johtaa joukkuetta hyvin kentällä ja usein joukkueemme pelin laatu on riippuvainen Nicon kunnosta ja suorituksesta, Savukynas kommentoi.
– Mestareiden liiga -menestyksen jälkeen useampi eurooppalainen joukkue on ollut Nicosta kiinnostunut, ja tarjoukset ovat myös verottaneet hänen keskittymistään talven aikana. Nyt kun ensi kausi on lukkoonlyöty, Nico on selvästi oma rauhallinen ja itsevarma itsensä. Se näkyi esimerkiksi Baltian liigan Final4-turnauksessa.
– Nico on hyvässä kunnossa, ja koko joukkue on valmis viemään kauden kunnialla loppuun.

Cocks – HiFK Maanantaina 29.4. klo 18.30 Urheilutalo
HiFK – Cocks Torstaina 2.5. klo 19.00 Helsingin urheilutalo
Cocks – HiFK Sunnuntaina 5.5. klo 18.30 Urheilutalo