Nenita ja Lukyanchuk jatkavat edustusjoukkueessa 2023 saakka

Miesten edustusjoukkueen runkoa rakennetaan pitkälle tulevaisuuteen, ja ensimmäiset pelaajasopimukset on solmittu tällä viikolla.

Suomeen hyvin kotiutunut oikea takaheittäjä, moldovalainen Vitalie Nenita allekirjoitti kolmevuotisen sopimuksen. Sopimus ulottuu näin kesään 2023 saakka.

– Pelaan nyt jo kuudetta kautta Cocksissa, ja joukkue on minulle enemmän kuin joukkue, se on perheeni, 32-vuotias Nenita kommentoi.
– Haluan panostaa vielä nämä vuodet Cocksiin, ja päättää käsipallourani täällä.

Vasenkätisille pelaajille on tunnetusti vaihtoehtoja tarjolla, ja seuran puheenjohtaja Jari Viita onkin tyytyväinen Nenitan ratkaisuun.

– Nenita on noussut Mestareiden liiga -otteluiden myötä jälleen uudelle tasolle ja kehittynyt pelaajana paljon. Joukkueessa hän on aina positiivisella asenteella liikkeellä, ja sillä on iso merkitys kun vaihtuvuutta pelaajissa on paljon, Viita kehuu.
– Toivomme Nenitan myös saavan Suomen kansalaisuuden, ja se prosessi on jo laitettu liikkeelle.

Kaudella 2016 Cocksissa aloittanut viivapelaaja Yury Lukuanchuk on myös allekirjoittanut kolmevuotisen sopimuksen Cocksin kanssa kesään 2023 saakka. Huhut kertovat 29-vuotiaaan Valko-Venäjän maajoukkuepelaajan saaneen useita tarjouksia, mutta valinta oli hänen mukaansa helppo.

– Olemme voittaneet Suomen mestaruuksia, Baltian liigan mestaruuksia ja menestyneet Mestareiden liigassa. Joukkue on hyvä, ja itse olen kehittynyt pelaajana koko ajan. Ja onhan Suomi hyvä paikka asua ja elää koko perheelleni, Lukyanchuk sanoo ja Nenita toteaa vieressä samaa.

Molemmat miehet ovat perheellisiä, ja perheenjäsenet asuvat myös Suomessa.

– Yury on tärkeä osa joukkuetta ja hänelle löytyisi isoistakin joukkueista ottajia. Viivapelaajana hän on ollut tasaisen hyvä koko tämän kauden, ja puolustuksessa korvaamaton, Jari Viita kommentoi.

Molemmat miehet nähdään täysissä toimissa jälleen huomenna lauantaina 23.11., kun Cocks saa kotiareenalla vastaansa SIF:n klo 17.00.