Morozovin mahtipeli voiton takeena

Cocks joutui ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella tiukoille käsipallon SM-liigassa lauantaina Kauniaisissa. Kotijoukkue GrIFK oli päättänyt taistella toden teolla sarjapisteistä ja kun Cocksilla ei ollut paras päivänsä, näki ottelu lopullisen ratkaisunsa vasta viimeisten minuuttien aikana.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti kun molemmat joukkueet hakeutuivat nopealla rytmillä tekopaikoille. Heittotarkkuudessa oli sen sijaan molemmissa päissä toivomisen varaa ja pallot päätyivät lähinnä hallin päätypressuihin. Siitäkin huolimatta myös maaleja syntyi tasaiseen tahtiin ja avausjakson puoliväliin saakka edettiin tasatahtia. Kun eroa vihdoin alkoi syntyä, syntyi sitä nopeaan tahtiin ja vain viidessä minuutissa Cocks paineli neljän maalin karkumatkalle. Hyvän jakson jälkeen maalihanat umpeutuivat kuitenkin täydellisesti. Avausjakson seitsemän viimeisen minuutin aikana maalintekoon kykeni enää kahteen otteeseen kotijoukkue ja Miro Koljosen viime hetken maalilla GrIFK kavensi taukolukemiksi 11-13.

 

sm-liiga-vaaka_350

 

Ottelu vaikutti saavan samankaltaisen ratkaisun kuin keskiviikon ottelussa Dickeniä vastaan, kun Cocks toisen jakson alussa vei seitsemän minuutin jakson maalein 1-7 ja siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen johtoon. Irtioton todellisena mahdollistajana toimi erinomaisesti läpi ottelun esiintynyt ja kolmella tähdellä palkittu maalivahti Kirill Morozov. Tekopaikkoja kotijoukkuekin sai nimittäin rakennettua aivan riittävästi, mutta Morozov oli maalinsa suulla miltei täysin ohittamaton. Maalivahtityöskentely oli ottelussa muutenkin hyvällä tasolla, sillä myös kotijoukkueen maalia vartioinut Atte Pakarinen pelasi mainion ottelun ja olisi hänkin ansainnut tulla palkituksi.

Vaikka Cocks johti ottelua parhaimmillaan jo kahdeksalla maalilla, ei peli silti ollut vielä pelattu. Ongelmat alkoivat kasaantua, kun ensin Yury Lukyanchuk sai kahden minuutin ulosajon ja vain hetkeä myöhemmin Teemu Tamminen ajettiin kentältä suoralla punaisella kortilla. Kahden miehen ylivoimalla kotijoukkue onnistua kaventamaan eroa kahdella maalilla. Todellisen kirivaihteen GrIFK sai silmään kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa, kun kahdella tähdellä palkittu viivapelaaja Fredrik Forss nosti joukkueensa viiden maalin päähän ja samassa tilanteessa yhden tähden pelaaja, Cocksin Yury Lukyanchuk ajettiin kolmannen jäähyn seurauksena kentältä. Seuraavien minuuttien aikana kotijoukkue kavensi tilannetta entisestään ja kun pelikellossa oli enää kaksi minuuttia aikaa jäljellä, oli Cocksin johto enää kahden maalin suuruinen.

Suurta loppuhuipennusta ottelu ei silti enää saanut. Jo hieman pinteeseen joutunut Cocks hoiteli viimeiset kaksi minuuttia rutiinillaan tyylikkäästi alta pois ja kasvatti kolmella osumallaan voittomarginaalin viiden maalin suuruiseksi. Loppulukemiksi Kauniaisten luolassa kirjattiin Cocksin voitto maalein 24-29.

GrIFK – Cocks 24-29 (11-13)

Maalintekijät:

GrIFK: Forss 7, Laine 4, Koljonen 3, Toomla 3, Silfver 2, Sundberg 2, Brummer 2, Sjöblom 1

Cocks: Rönnberg 7, Lukyanchuk 5, Bachko 3, Tuominen 2, Safronii 2, Novoselov 2, Nenita 2, Silva 2, Tamminen 1, Syrjälä 1, Sjöman 1, Morozov 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Morozov Kirill, Cocks 3
Forss Fredrik, GrIFK 2
Lukyanchuk Yury, Cocks 1

 

Cocksin seuraava ottelu SM-liigassa on vasta tiistaina 8.11. maaottelutauon jälkeen. Tuolloin Cocks matkustaa ÅIFK:n vieraaksi Turkuun. Ensi viikolla vuorossa on kuitenkin Suomen Cupin puolivälieräottelu BK-46:tta vastaan. Ottelu pelataan Riihimäen Urheilutalolla keskiviikkona klo 19:00 alkaen.