MM-kisakokemusta Riihimäelle, Pavel Duda vahvistamaan Cocksia!

Riihimäen Cocks on tehnyt sopimuksen SKA Minskin 25-vuotiaan oikean takapelaajan Pavel Dudan kanssa.

Monikäyttöisyyttä

Cocks teki valkovenäläisen Dudan kanssa sopimuksen ja alkuvuodesta 2022, mutta käynnissä olevan kauden vuoksi hänen sopimuksensa oli mahdollista julkistaa vasta nyt.

Cocksiin siirtyminen on ensimmäinen kerta kun Duda siirtyy kotimaansa ulkopuolelle. Aikaisemmin hän on pelannut mm. SKA Minskissä sekä HC Mashekassa. Hän on pelannut Euroopan kolmostason kilpailua, EHF Challenge Cupia molempien joukkueiden kanssa.

Valkovenäläinen Duda on monissa virallisissa dokumenteissa merkattu oikeaksi takapelaajaksi. Hän on kuitenkin pelannut myös oikean laitahyökkääjän paikkaa.

MM-kokemusta

Duda itse kommentoi siirtoaan näin

Tiedän Cocksin pitkän ajan takaa, sillä tunnen muutamia entisiä ja nykyisiä Cocksin pelaajia maajoukketoimminnasta. Kun sain tarjouksen, minun ei tarvinnut miettiä kauaa sen allekirjoittamista. Tavoitteeni Cocksissa on voittaa mahdollisimman paljon. Haluan myös tutustua Suomeen!

Kuten Duda itsekin toteaa, hän on edustanut Valko-Venäjää myös maajoukkueessa. Duda oli mukana Valko-Venäjän lopullisessa 20:n pelaajan ryhmässä vuoden 2021 maailmanmestaruuskilpailuissa.