Mestarien liiga jatkuu Sveitsissä – kumpi kuittaa seurahistoriansa ensimmäisen voiton?

Sekä Cocksilla että Wacker Thunilla on mahdollisuus legendaariseen, seurahistoriansa ensimmäiseen VELUX EHF Champions League voittoon torstaina.

Riihimäen Cocks juhli viime viikolla ensimmäistä pistettään saavutettuaan 19–19-tasapelin Espanjan liigan kakkosta Ademar Leonia vastaan. Ademar Leonia pidettiin etukäteen D-lohkon yhtenä ennakkosuosikkina, mutta ainakin Vantaan Energia Areenalla otteet olivat toisenlaiset. Vieraat eivät johtaneet ottelua kertaakaan, ja Cocksin loistava puolustus sekä maalivahti Giedrius Morkunasin ilmiömäiset torjunnat veivät terän espanjalaisten hyökkäyspelistä.

Toisaalta Cocks antoi mahdollisen voiton lipua käsistään, sillä viimeisen vartin aikana kotijoukkue teki vain yhden maalin ja kadotti 18-14 johtoasemansa.

Kaiken kaikkiaan Cocksin debyytti Mestarien liigassa oli loistava eikä jäänyt Euroopassa huomioitta:
Nico Rönnberg valittiin avauskierroksen tähtikentälliseen ja Teemu Tammisen maali kuului TOP5-maaleihin.

Viikon tähtikentällinen täällä.
Äänestä Nico kierroksen parhaaksi pelaajaksi täällä.
TOP5 maalit täällä.

Wacker Thunilla haasteita

Cocks on parasta aikaa matkalla Sveitsiin, jossa se kohtaa maan hallitsevan mestarin Wacker Thunin. Vastustaja avasi oman urakkansa Mestareiden liigassa puolalaista Orlen Wisla Plockia vastaan kärsimällä selvän 24–34-tappion.

Wacker Thun ei ole Cocksille aivan tuntematon. Cocks osallistui kolmena vuonna elokuussa Lovats Handball Cup -harjoitusturnaukseen Sveitsissä. 2014 Cocks ja Wacker Thun kohtasivat turnauksen finaalissa. Lopputulos varsinaisen peliajan jälkeen oli tasan 27-27. Wacker Thun voitti rangaistusheittokilpailun maalein 3-4. Cocksin parhaat maalintekijät tuolloin: Nico Rönnberg 7 ja Teemu Tamminen 5.
2016 joukkueet kohtasivat alkulohkossa ja Wacker Thun voitti 21-25 (11-16). Parhaat maalintekijät: Lukyanchuk 5, Bachko 3, Tamminen 3.

Wacker Thun on toista kertaa Mestareiden liigan lohkovaiheessa, edellinen kaudella 2013/2014 päättyi yhteen tasapeliin Metalurgia vastaan ja 11 häviöön. Tosin on mainittava, että lohkossaan vastustajat olivat huippuluokkaa: Barcelona, PSG, Vardar ja Dinamo Minsk.

Sveitsin liigassa Wacker Thun on pudottanut Kadetten Schaffhausenin mestarin pallilta, ja vaikka he menettivät kaksi viime kauden tähtipelaajaansa Bundesliigaan (Lenny Rubin ja Lukas von Deschwanden) on joukkue optimistinen. Managerinsa Remo Badertscherin mukaan suurimmat haasteet ovat organisaation ja rahoituksen puolella. ”Olemme pieni seura, jolla on vain muutama ammattilainen mukana, mutta aiomme nauttia joka minuutista lohkovaiheessa.”

Thunilla on joukkueessaan vain yksi ulkomainen vahvistus, 26-vuotias tanskalainen Philip Holm. Hän korvaa Stuttgartiin siirtyneen Deschwandenin. Toinen silmällä pidettävä on Sveitsin maajoukkueessakin pelaava Ron Delhees.

Thunin valmentaja Martin Rubin, jonka poika Lenny siirtyi Thunista Wetzlariin Bundesliigaan, on ollut joukkueessa mukana vuodesta 1990 – ensin pelaajana, sitten valmentajana. Hänet on valittu kolme kertaa maansa parhaaksi valmentajaksi. Pelaajaurallaan hän teki 2172 maalia 446 ottelussa.

Kotikenttäetu tekee torstaina Wacker Thunista hienoisen ennakkosuosikin, mutta Cocksilla on täydet mahdollisuudet yllättää ja kuitata se historian ensimmäinen voitto Mestarien liigassa.

Wacker Thun – Riihimäen Cocks Yle Areenassa torstaina 20.9. klo 20.55 alkaen.

International viewers can see game live on Ehftv.com here.

 

© Sanna Myllärinen