Maalivahti Aliaksandr Markelau Cocksiin tulevalla kaudella

Riihimäen Cocks on solminut kaksivuotisen sopimuksen valkovenäläisen Aliaksandr Markelaun kanssa. Sopimus kattaa kaksi tulevaa kautta. Markelau siirtyy Suomeen Romanian 1. divisioonasta CS Minaur Baie Maran riveistä.
Lähipäivinä 25 vuotta täyttävä maalivahti on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kerätä jo kansainvälistä kokemusta. Minskissä syntynyt Markelau aloitti uransa paikallisen Dinamo Minskin joukkueessa, jossa hän vahti maalia vuosina 2009-2014. Dinamon kanssa hän myös osallistui EHF Champions Liigaan 2012-2014. Ja Minskin maalilla hän juhli Valko-Venäjän mestaruutta 2013.

Seuraavan kauden 2015-2016 Markelau pelasi Cocksillekin tutussa Neva St. Petersburgissa Venäjällä. Neva oli tuolloin mukana EHF Challenge Cupissa. Nevasta Markelau siirtyi Turkkiin Göztepeen, joka myös pelasi EHF Challenge Cupia.

Turkista Romanian kautta Suomeen siirtyvä Markelau on esiintynyt Valko-Venäjän juniorimaajoukkuepaidassa 36 ottelussa ja miesten maajoukkueessa 11 ottelussa.

Markelau paikkaa lähtevää Giedrius Morkunasta. Ykkösmaalivahti Vitalii Shitksko puolestaan on solminut jo aiemmin pitkän sopimuksen.

– Saamme Markelaussa joukkueeseen tarvittavaa kansainvälistä kokemusta ja varman joukkuepelaajan. Odotamme, että saamme hänen kauttaan puolustukseen lisää vakautta ja varmuutta tulevalla kaudella, Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas kommentoi.

Markelau Youtubessa alla.

Aliaksander Markelau saapuu Suomeen vaimonsa Katsiarynan kanssa, joka on myös ammattikäsipalloilija. Hänen toivotaan vahvistavan Cocksin naisten joukkuetta tulevalla kaudella.

Sopimusneuvottelut käyvät parhaillaan kuumana ja lähipäivinä kuullaan varmasti muistakin lisäyksistä pelaajarosteriin. Seuratkaa Riihimäen Cocksia Facebookissa ja Instagramissa niin pysytte ajan tasalla!