Luka Brkljacic siirtyy Cocksiin

Riihimäen Cocks on tehnyt sopimuksen ranskalaisen pelinrakentajan Luka Brkljačićin kanssa. Brkljačić siirtyy Cocksiin Qatarin liigan Al-Saddista.

Pääsarjakokemusta

Brkljačić on ranskalaisen Grand Besançon Doubs Handballin. eli tuttavallisemmin GBDH:n kasvatti. Hän pelasi seurassa juniorivuotensa. GDBH:sta hän siirtyi Ranskan pääsarjan Saint-Raphaeliin, mutta ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa Starleaguessa. Neljän Saint-Raphaelissa vietetyn kauden jälkeen hän siirtyi takaisin GBDH:on, ja teki kaudella 2016-2017 135 maalia 25:ssä pelissä Ranskan kakkostasolla Proleaguessa. Tämän jälkeen hän pelasi kaksi kautta Proleaguessa, parantaen suorituksiaan aina edelliseen kauteen verrattuna.

Hyvät otteet Proleaguessa palkittiin myös siirrolla Ranskan pääsarjaan, jossa hän teki HB Tremblayn riveissä kaudella 2019-2020 54 maalia 18:ssa ottelussa. Brkljačićin Starleague kauden parhaana suorituksena voidaan pitää yhdeksää maalia Dunkerquea vastaan vuoden 2020 helmikuussa.

Yhden Starleaguessa vietetyn kauden jälkeen Brkljačić siirtyi takaisin GBDH:on, josta hän matkasi Al-Saddin kautta Riihimäelle. Toistaiseksi viimeiseksi jääneellä Ranskassa vietetyllä kaudella 2020-2021 hän teki 26:ssa ottelussa 155 maalia (noin 6 maalia per peli) pelinrakentajan paikalta.

Sähköpostitse tavoitettu iloisen oloinen Brkljačić kommentoi siirtoaan seuraavasti

Olen iloinen päästessäni Cocksiin ja uuden seikkailun pariin. Peli Ranskassa on fyysisempää kuin Suomessa, kun taas Suomessa pelataan taktisemmin. Odotankin innolla mitä uusi pelityyli tuo tullessaan.

Brkljačić täydentää Cocksin pelinrakentajan paikkaa yhdessä Piotr Rybskin, Roope Ahlgrenin ja Miika Kaukorannan kanssa

Brkljačićin tilastoja ja uran käänteitä pääsee tarkastelemaan Ranskan käsipalloliiton sivuilta